Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
naši ne žele igrat izvan splita

Vaterpolska regionalna liga pod znakom pitanja: Srpski klubovi ne žele više igrati u Splitu

Nakon incidenta u Splitu vaterpolski klubovi iz Srbije ne žele više igrati utakmice u Splitu i okolici.

Vaterpolist Crvene zvezde izašao iz mora (Screenshot Mario Jurič Twitter)

Vaterpolisti iz Srbije ne žele igrati utakmice u Splitu i okolici zbog, kako kažu, sigurnosnih razloga nakon što su igrači Crvene zvezde napadnuti usred bijela dana na splitskoj rivi.

Taj incident stavio je pod upitnik nastavak regionalne vaterpolske lige.

"Vrlo je teško natjerati te momke da se vrate u Split i odigraju utakmicu nakon svega ovoga što se dogodilo za vikend. Moramo razumijeti i njih i moramo zaštititi ekipe koje imaju praktično još tri utakmice do završetka ove regionalne lige", rekao je Nemanja Marijan, glavni tajnik Vaterpolskog saveza Srbije.

Srbijanski klubovi žele da se utakmice premjeste u neki drugi grad, a jedna od tih utakmica je i ona između POŠK-a i Crvene zvezde u Splitu.

"Traju pregovori dvaju saveza. Što se tiče POŠK-a koji je domaćin 23. ovog mjeseca u Splitu za nas je neprihvatljivo igrati bilo kakve utakmice izvan Splita", rekao je predsjednik POŠK-a Ozren Bučančić.

U tijeku su pregovori dvaju vaterpolskih saveza Hrvatske i Srbije. Hrvatskom vaterpolskom savezu neprihvatljiva je ideja da domaći klubovi igraju utakmice u drugim gradovima kao gosti.

Dopis iz vaterpolskog saveza Srbije upućen je upravnom odboru regionalne vaterpolske lige. U njemu su predstavnici četiri saveza hrvatskog, srbijanskog, crnogorskog i slovenskog, koji bi o svemu trebali uskoro i raspravljati.

"Ne pristajemo na ultimatume. Ovaj zahtjev srpskog vaterpolskog saveza mislimo da nije korektan", rekao je Boško Lozica iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

"Mislim da se sve možemo prevazići razgovorom i moramo naći neki kompromis. Ali na ovakav način ga nećemo naći"

Kada je riječ o sigurnosti, Lozica kaže kako policija dovoljno štiti igrače.

"Dali smo im mogućnost da oni još jedanput razmisle o odluci koju su donijeli. Ako oni ostanu pri svome, nažalost to je kraj igranja u regionalnoj ligi u ovom sastavu"

Zbog napada na rivi, dvojica osumnjičenika nalaze se u istražnom zatvoru a jedan se brani sa slobode. Jučer je uhićen i četvrti osumnjičeni kojeg se povezuje s incidentom. Sud je danas odbio prijedlog tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora. Branit će se sa slobode jer nije ranije osuđivan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider