Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treći dan

Napetost raste na Poreč Majoru, danas novi izazovi

Treći dan Poreč Major turnira u punom je jeku, najbolji timovi svijeta okupirali su Peškeru, a publika je već naučila plesne pokrete zanosnih plesačica. Hrvatski timovi odigrali su svoje prve utakmice, a slijedi im još izazova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ranog jutra na pijesku Peškere odvija se vrhunska akcija. Naši predstavnici odigrali su odlične mečeve protiv najboljih svjetskih odbojkaša i dokazali da zaslužuju biti dio ovog spektakla. U 11 sati na centralnom terenu odigrala se napeta utakmica u kojoj su Talijanke Menegatti i Orsi Toth pobijedile naše borbene predstavnice, Maju Roško i Anteu Tadić rezultatom 2:0 nakon 32 minute igre. 

Nakon njih, u 12 sati, naša muška ekipa, Ivan Đorđević i Nikša Dell'Orco također su izgubili meč nakon zaista izvanredne igre, rezultatom 2:0 od Brazilaca Alisona i Schmidta. 

Danas je još na redu obračun Zeljkovića i Silića protiv turskih predstavnika Gögtepea i Giginoglua, a predvečer ćemo ponovno gledati vrhunske izvedbe naših mladih nada, koji će se svim silama boriti za ostanak protiv najvećih zvijezda ovog sporta.
Jučerašnji dan Swatch Beach Volleyball Major Series turnira vidio je čak 56 odigranih mečeva, a doveo je čak 5 600 ljudi u posjet Peškeri koja za u petak, subotu i nedjelju očekuje potpuno užarenu atmosferu na svom velikom terenu. 

Jedan od najboljih mečeva dana svakako je bio onaj Amerikanki Jen Kessy i Emily Day protiv Kanađanki Heather Bansley i Sarah Pavan, koje su pred dva tjedna na turneji u Pragu osvojile srebro. Amerikanke su porazile i naše predstavnice, Teu Jurić i Dalidu Vernier i tako izašle iz grupne faze neporažene. Kessy se nakon devet mjeseci pauze vratila odbojci i spremna je na ovu vrlo važnu utakmicu:

Što se muških timova tiče, Murat Giginoglu i Volkan Gogtepe iz Turske pokazali su se kao velike nade nakon što su porazili igrače Nizozemske i Njemačke te time napredovali iz internacionalnih kvalifikacija u glavni ždrijeb, po prvi put u karijeri. Turci će svakako biti pomno praćeni na ovom turniru, kao i Brazilci, Nijemci, Talijani, Meksikanci, Norvežani i Amerikanci, koji su također pokazali izniman napredak u igri.

Četvrtak je rezerviran za 40 mečeva u ženskoj konkurenciji, koji će se igrati za mjesto u najboljih 16, dok će muške ekipe započeti s grupnom fazom.

Sve informacije, rezultati i raspored dostupni su na www.swatchmajorseries.com.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider