Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
teška situacija

Najvažniji igrači napuštaju Medveščak, stigli Slovak i Rus

Medveščak će teško uhvatiti doigravanje pa ostaje bez važnih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski predstavnik u hokejaškoj KHL ligi Medveščak u završnici će sezone biti osjetno oslabljen, jer su tijekom božićnih blagdana klub napustila četiri važna igrača, napadači T.J. Galiardi, Bobby Butler i Tomaš Mertl te branič Shaone Morrisonn, a novi igrači u svlačionici "medvjeda" su napadač Kirill Voronin i branič Lukaš Kozak.

T.J. Galiardi će karijeru nastaviti u Neftehimiku iz Nižnjekamska, Bobby Butler u Torpedu iz Nižnjeg Novgoroda, Tomaš Mertl u Salavatu Julajevu iz Ufe, a Shaone Morrisonn u Admiralu iz Vladivostoka. Mertl je igrao u 43 od 44 dosadašnje ovosezonske utakmice Medveščaka te je postigao po sedam golova i asistencija. Ovo mu je bila druga sezona u klubu, prošle je sakupio 11 golova i 21 asistenciju.

Butleru i Galliardiju je ovo bila prva sezona u Medveščaku, Butler je u 37 utakmica ostvario šest golova i 10 asistencija, dok je Galliardi u osam nastupa imao četiri gola i tri asistencije. Igrač s najdužim stažom u Medveščaku bio je Morrisonn, on je u klub stigao u ljeto 2014. godine i ukupno je odigrao 99 utakmica od čega 33 ove sezone.

Voronin (22) je svoju juniorsku karijeru proveo je u sustavu momčadi Lokomotiva iz Jaroslavlj, a prošle sezone je debitirao u KHL-u za Admiral u 50 utakmica prikupio 15 bodova. U ovoj sezoni odigrao je 10 utakmica za HK Sahalin u Azijskoj ligi te bio vraćen u postavu Admirala.

Slovak Kozak (25) Medveščaku se priključuje iz Dukle iz Trenčina koja igra u slovačkoj ligi gdje je ove sezone odigrao 33 utakmice i skupio 25 bodova.

Medveščak se trenutačno nalazi na 12. mjestu ljestvice Zapadne konferencije sa 53 boda iz 44 utakmice, 13 manje od osmog Vitjaza koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Do kraja sezone odigrat će još 16 utakmica, prvu 3. siječnja u Zagrebu protiv kineskog Red Star Kunluna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider