Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OVO JE NJENA SEZONA

Najbolja skijašica svijeta nakon velikog uzela i drugi mali ovosezonski kristalni globus

Ester Ledecka pobijedila je na posljednjem ovosezonskom Super G-u, dok je Lara Gut Behrami osvojila dovoljno bodova za ukupnu pobjedu u ovoj disciplini.

Lara Gut Behrami (Foto: Afp)

Čehinja Ester Ledecka pobjednica je zadnjeg superveleslaloma kojeg su skijašice vozile u petak na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu, dok je Mali kristalni globus u ovoj disciplini osvojila Švicarka Lara Gut Behrami.

Ledecka je pobijedila s vremenom 1:15.94, drugo je mjesto s 28 stotinki zaostatka zauzela Talijanka Federica Brignone (1:16.22), a treće s 30 stotinki zaostatka Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (1:16.24).

To je četvrta pobjeda u Svjetskom kupu za Čehinju, olimpijsku pobjednicu u superveleslalomu 2018. iz Pjongčanga, koja ima i dva zlatna olimpijska odličja u snowboardu.

Mali kristalni globus u superveleslalomu, peti u karijeri u sperveleslalomu, osvojila je Lara Gut-Behrami koja je danas bila sedma.

Ona u poretku skijašica u superveleslalomu ima 576 bodova, trideset više od drugoplasirane Talijanke Brignone. Treća je Huetter s 516 bodova.

Behrami je na prethodnoj utrci osigurala i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, svoju drugu u karijeri te mali globus u veleslalomu. Ovu sezonu imat će priliku završiti s tri disciplinske titule, jer u posljednjoj utrci sezone, spustu, brani 19 bodova prednosti ispred Sofije Goggije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider