Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PREKRASNA VEČER

Na Hanžekovićevu memorijalu pao svjetski rekord, oduševila i Sandra Perković

Ovogodišnji Hanžekovićev memorijal obilježila je pobjeda Sandre Perković te svjetski rekord Beatrice Chepkoech na 2000 metara s preponama.

Beatrice Chepkoech (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po 11. put u karijeri pobijedila je u natjecanju bacačica diska na međunarodnom atletskom mitingu u svom rodnom Zagrebu, ona je u nedjelju na stadionu Mladosti uz Savu slavila sa svojim najboljim hicem sezone, od 67.71 metara.

Dobra najava za finale Dijamantne lige

Perković je tako potvrdila odličnu formu u završnici sezone jer je prije osam dana u kineskom Xiamenu ostvarila samo 39 centimetara slabiji rezultat. Dobra je to najava i finala "Dijamantne lige" u Eugeneu, koje ju očekuje sljedećeg vikenda.

Drugo mjesto zauzela je Talijanka Daisy Osakue sa 63.68, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj završila na trećem mjestu sa 63.39 metara, što je njezin uvjerljivo najbolji hitac sezone.

Olimpijski pobjednik trijumfirao u memorijalnoj utrci

Pobjednik memorijalne utrke "Boris Hanžeković" na 110 metara s preponama je aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak Jamajčanin Hansle Parchment s odličnoim rezultatom od 13.13 sekundi.

Dvije stotinke zaostao je drugi Amerikanac Daniel Roberts, dok je treće mjesto zauzeo Francuz Wilhelm Belocian sa 13.30.

Pao je svjetski rekord

Uz svjetski rekord Kenijke Beatrice Chepkoech, koja ga je postavila na 2000 metara sa zaprekama, koje je istrčala za 5:47.42 minuta, čime je za više od pet sekundi srušila rekord Njemice Gese-Felicitas Krause, na ovogodišnjem mitingu postavljena su i tri nova rekorda mitinga.

Olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja na 100 metara s preponama Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn je slavila s vremenom 12.47 sekundi, što je 13 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda mitinga kojega je 24 godine držala Olga Šišigina.

U utrci na 3000 metara za atletičare Dominic Lokinyomo Lobalu iz Južnog Sudana slavio je s vremenom 7:33.95 čime je sa 1.11 sekundi popravio 10 godina star rekord mitinga, a u toj je utrci Dino Bošnjak sa 7:48.50 završio 13., ali i postavio hrvatski rekord.

Španjolka Esther Guerrero postavila je novi rekord mitinga na 1500 metara s vremenom 4:02.88 minuta svladavši dosadašnju rekorderku Australku Linden Hall koja je prošle godine trčala 47 stotinki sporije.

Odličan je rezultat od 9.94 trčao i Kenijac Ferdinand Omanyala, pobjednik na 100 metara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider