Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
užas

Grozne vijesti iz bolnice: 19-godišnji Švicarac koji je jučer imao tešku nesreću ipak preminuo

Jason Dupasquier preminuo je dan nakon stravične nesreće na talijanskoj stazi Mugello.

Svijet motociklizma oplakuje smrt 19-godišnjeg Jasona Dupasquiera koji je jučer na kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije u Mugellu doživio tešku nesreću.

Švicarski motociklist natjecao se u Moto3 za PruestelGP, a jučer je nakon nesreće 40 minuta tretiran od liječnika na stazi nakon čega je prevezen u bolnicu helikopterom gdje su mu ustanovili teške ozljede mozga. Nažalost, u nedjelju oko podne stigla je vijest kako su liječnici izgubili bitku za njegov život.

Na njega naletio Japanac

Dupasquier je u zadnjim trenucima subotnjih kvalifikacija pao, a na njega je naletio Japanac Ayumu Sasaki, a u nesreći je sudjelovao i Španjolac Jeremy Alcoba. Ni japanski, ni španjolski motociklist nisu teže ozlijeđeni

Mladom Dupasquieru je ovo bila tek druga sezona u Moto3 natjecanju.

''Dupasquier je sudjelovao u nesreći s više sudionika između devetog i desetog zavoja. Kola Hitne pomoći odmah su stigla na stazu, a Švicarcu je pružena pomoć na licu mjestu prije nego što je helikopterom u stabilnom stanju prebačen u bolnicu u Firenci'', objavio je službeno MotoGP.

''Unatoč velikom trudu liječnika na stazi i u bolnici, javili su nam kako je Dupasquier podlijegao ozljedama. Švicarac je odlično startao u ovoj sezoni u kojoj je skupljao bodove i konstantno bio među prvih deset vozača u klasi Moto3 Grand Prixa. Izražavamo sućut obitelji, prijateljima i onima koji su ga poznavali'', navodi se u priopćenju.

Njegova smrt je prva na utrkama svjetskog prvenstva u motociklizmu u posljednjih pet godine, otkako je 2016. na stazi u Barceloni, u utrci za Veliku nagradu Katalonije smrtno je nastradao Španjolac Luis Salom u razredu Moto2.

Na današnjem natjecanju ekipa za koju je vozio Jason Dupasquier nije nastupila, a pobijedio je Talijan Dennis Foggia.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider