Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

'Moj transfer je kao da nogometaš potpiše za Chelsea!'

Timofej Žukovski potpisao je za talijansku Maceratu i spasio se od hrvatske odbojkaške besparice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 15. godine je u reprezentaciji i uz njega u pravom smislu riječi stoji ona 'čudo od djeteta'. Timofej Žukovski, 20-godišnji tehničar je Mladosti, a od iduće sezone član jednog od najboljih klubova Europe - talijanske Macerate.

'Pozvali su me budući da im je falio dizač Vermillo iz talijanske reprezentacije. Odradio sam 10 dana priprema i stvarno sam oduševljen - kao da nogometaš potpiše za Chelsea,' kazao nam je Žukovski, koji odlazi u iznimno jaku odbojkašku ligu.

'U Italiji je odbojka drugi sport - nakon nogometa. Talijanska i ruska liga su najjače na svijetu.'

Sa šest godina je prvi puta kročio u odbojkašku dvoranu...

'Jedan trener koji je bio Rus bacio mi je loptu u ruke i ja sam mu je odmah vratio s prstima, a on je rekao - ovaj mali će biti tehničar u budućnosti.'

U Mladosti pak jako teška situacija. Igrači nisu dobili plaću već osam mjeseci.

'Ne mogu vjerovat da ljudi u Zagrebačkom sportskom savezu i Olimpijskom odboru ne mogu prepoznati naš rad. Mi smo mlada ekipa i jedini imamo samo domaće igrače.'

Zemlja koja ima Igora Omrčena, jednog od najboljih na svijetu, i čitav niz sjajnih igrača već više od dvije godine praktički ne postoji u odbojkaškom svijetu.

'Tu se ne zna tko je izbornik tko su igrači. Ne znam stvarno što se može promijeniti. Jedino da dođe neki Abramovič i da smijeni sve ljude i dovede svoje neke nove,' pesimistično je zaključio mladi Žukovski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider