Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pogledajte ga

Mlada Ruskinja izvela skok kakav nikad nije viđen u ženskom klizanju: Ovo rade samo muškarci

Alexandra Trusova nastavlja pisati povijest ženskog umjetničkog klizanja.

Ruski mediji oduševljeno su se raspisali o novom podvigu dvostruke juniorske svjetske prvakinje u umjetničkom klizanju, Alexandre Trusove.

Aktualna najbolja juniorka svijeta iz Zagreba prošle godine te aktualna osvajačica bronce sa seniorskog Europskog prvenstva ove godine izvela je skok kakav još nije viđen u ženskom klizanju.

Tek joj je 16 godina, a izvela je četverostruki Rittberger odnosno ''loop'', skok kakav su dosad izvodili samo klizači. Zasad joj je gotovo savršena izvedba ovog teškog skoka uspjela na treningu s kojeg nam i dolazi ova snimka, no to je svejedno povijesni skok za kojeg se vjeruje kako će ga uskoro ponoviti i na natjecanju.

Radi se o skoku koji je izazov i za najbolje svjetske klizače, a niti jedna klizačica ga nikad nije uspjela izvesti ili ga barem nitko nije vidio.

Mlada Trusova se već upisala u povijest. Ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda prije dvije godine kada je izvela četverostruki Lutz, a ove godine zbog četverostrukog flipa na internacionalnom natjecanju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider