Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
problemi najveće zvijezde

Danci poslije velikog finala sve otkrili: Dva dana tajili su informacije o Hansenu

Danska je pobijedila Francusku u finalu Svjetskog prvenstva praktički bez pomoći njihove zvijezde Mikkela Hansena.

Mikkel Hansen (Foto: Afp)

Sjajni Danac Mikkel Hansen u finalu Svjetskog prvenstva u rukometu protiv Francuza (34:29) imao je samo jedan šut na gol, sedmerac koji je zabio u 37. minuti.

Mnogi su se pitali zašto je ponajbolji svjetski rukometaš bio tako rezerviran u velikom finalu, međutim sad je stigao odgovor. Danci su dva dana vješto skrivali informaciju da je on naime – ozlijeđen!

Danska - Francuska Danci dominantno odradili cijelu utakmicu i postali svjetski prvaci po treći put zaredom divider

Igrao ozlijeđen

Danska superzvijezda ozlijedila je koljeno u polufinalu protiv Španjolske i bio je pod velikim upitnikom za finale. Iako je liječnička služba na koncu dala zeleno svjetlo za njegov nastup, Hansen je nakon posljednje utakmice SP-a priznao kako je imao velikih problema s koljenom.

Rasmus Lauge Ovo što je napravio danski junak u finalu nije viđeno u povijesti rukometa divider

"Da, situacija nije baš bila bajna. Imao sam istegnuće i nakupilo mi se puno tekućine u koljenu. Boljelo je i igrao sam s blokadom“, rekao je Hansen i pohvalio svoje suigrače.

"Naša širina u ovom je finalu došla do izražaja, u prvom dijelu naši 'dječaci' (Gidsel i Pytlick) dobivali su duele jedan na jedan bez teškoća. Možda sam mogao i ja pucati koji put više na gol, ali nije bilo potrebe. Igrali su sjajno i bez mene, tako je bilo veći dio turnira.“

Jacobsen ga na startu drugog dijela posjeo na klupu

Uz "dječake", Hansen je pohvalio i Rasmusa Laugea te Madsa Mensaha, koji su svoje minute na parketu iskoristili sjajno.

Niklas Landin Danska zvijezda sve zabrinula: Pojavio se na finalu Svjetskog prvenstva s masnicom ispod oka divider

I morali su se povući jer Hansen u cijelom prvom dijelu nije nijednom zapucao ka francuskom golu, što je vrlo neobično za dansku 24-orku koja je obično najveća prijetnja za gol danskih suparnika.

Stoga ga je izbornik Nikolaj Jacobsen na startu drugog dijela posjeo na klupu te ga uveo za pucanje spomenutog sedmerca, no danski izbornik kaže kako to nije imalo veze s ozljedom.

"Koljeno ga je boljelo, ali to je bila taktička odluka. Učinio bih to i da je bio zdrav jer sam želio igrati više čovjeka na čovjeka. Njegova ozljeda nije opasna, samo nije mogao igrati ovu utakmicu", umirio je danske navijače Jacobsen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider