Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast

Medvjedi u rozim dresovima kao potpora borbi protiv raka dojke

Večeras hokejaši zagrebačkog Medveščaka igraju svoju veliku utakmicu u kojoj će tradicionalnu, plavu boju svog dresa zamijeniti ružičastom u svojoj borbi protiv raka dojke

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras će se u 18:30 u Ledenoj dvorani Doma sportova drugu sezonu zaredom održati hokejski spektakl u kojem će zagrebački Medvjedi u sklopu kampanje protiv raka dojke nastupiti u posebnim ružičastim dresovima.

Medveščak je jedini klub u Hrvatskoj, ali i šire, koji je u sklopu humanitarne kampanje i podizanja svijesti o opasnostima raka promijenio tradicionalnu boju svojih dresova - plavu u ružičastu, globalno prepoznatljivu boju borbe protiv raka dojke.

''Velika je stvar da ovakve akcije nastavljaju živjeti. Naravno, svjesni smo broja ljudi koji nas svakodnevno prate i do kojeg možemo doprijeti svojim porukama. Baš zbog toga je važno da se uključimo u akcije ovog tipa. Ovo je zaista mnogo više od pojavljivanja na ledu u ružičastom dresu te ukoliko ova naša kampanja potakne jednu osobu na preventivni pregled, bit ćemo zadovoljni'', izjavio je Nathan Perkovich kojemu ovo nije prvi put da nosi ružičasti dres Medveščaka.

No, ono što je najvažnije jest da s krajem utakmice ne završava i ova humanitarna priča. Dapače, već s početkom večerašnje utakmice svi koji se žele uključiti u ovu humanitarnu priču, mogu na web stranici www.aukcije.hr licitirati za ružičaste dresove u kojima će Medvjedi odigrati današnju utakmicu. Aukcija traje do 2.11., a sav prihod od prodanih dresova bit će doniran Udruzi žena oboljelih od raka dojke, „Sve za nju“.

Perkovich nije jedini koji je prošle sezone nastupio u ružičastom dresu. Patricku Bjorkstrandu, jednom od najboljih igrača Medveščaka, ovo je također bilo nezaboravno iskustvo:

''Odlična je stvar da je akcija zaživjela na ovaj način i na ovoj razini. U Sjevernoj Americi se slične akcije redovito održavaju, no u Europi sam ovakav angažman vidio samo u Medveščaku i zato sam pnosan što igram ovdje. Pozivajući našu publiku očekujem veliku licitacijsku borbu za dresove, što bi bilo odlično, jer bi to značilo i uspjeh cijele kampanje!''

Mnogim igračima Medveščaka ovo je prvi puta da sudjeluju u ovakvim akcijama, a njihov entuzijazam pokazuje i činjenica da su na licitaciju za Medveščakove dresove odlučili na materinjem jeziku pozvati i navijače i ljubitelje hokeja iz svojih zemalja.

Ružičasta utakmica zagrebačkih Medvjeda počinje u 18:30 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider