Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slovak je novi Medvjed

Medveščak doveo nužno pojačanje: Stigao iz Extralige!

Medvjedi će nakon samo sezone i pol u svom Brlogu ponovo imati igrača sa slovačkom školom hokeja, riječ je o napadaču iz Poprada Romanu Tomasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tomas je rođen 1980. u Popradu (Slovačka). Visok je 186 cm, težak 92 kg i igra na poziciji lijevog krila. Hokejaške temelje izgradio je u rodnom gradu igrajući od malih nogu za sve kategorije HK SKP Poprad, od škole hokeja pa sve do seniorske momčadi.

U prvoj slovačkoj ligi Extraligi zaigrao je 1998./1999. sezone kao 18-godišnjak. Tada je odigrao pet utakmica, ali je tu brojku već iduće sezone podebljao te je sveukupno s doigravanjem skupio 21 susret i postigao svoje prve golove i asistencije kao profesionalni igrač (tri gola, šest asista). U sezoni 2000./2001. postao je standardni igrač Poprada u čijim se dresu zadržao još tri sezone, s tim da je sredinom 2002./2003. sezone otišao u drugi slovački klub, u HC Košice (27 utakmica, jedan gol, tri asista) s kojima je tada osvojio drugo mjesto Extralige.

Nakon toga se 2003./2004. vratio u Poprad gdje je u 57 susreta, uključujući doigravanje, postigao 15 golova i 19 asistencija (34 bodova), ali već sljedeće sezone nakon dvije odigrane utakmice matični klub je zamijenio s ruskim drugoligašem Neftianik Leninogorskim. Za Leninogorsk je odigrao 21 utakmicu i ostvario 10 bodova (sedam golova i tri asista), da bi zatim ruski klub zamijenio poljskim prvoligašem iz Krakova - Cracovia Krakow, s kojim je i završio sezonu.

Nakon ruskog i poljskog iskustva, 2005./2006. sezone zaigrao je u češkoj Extraligi i u njoj se zadržao sedam sezona. Tijekom tih sedam sezona igrao je u dresu HC Trineca, HC Litvinova, BK Mlada Boleslava, HC Plzena i HC Vitkovica te je sveukupno skupio 417 utakmica, uključujući doigravanje, 84 golova i 84 asistencija. S Vitkovicama je igrao finale Extralige, s Plzenom polufinalu, dok je s Trinecom triput bio zaustavljen u četvrtfinalu Extralige, a s Litvinovim jednom.

Sezone 2012./2013. Tomas se ponovo vratio u Poprad, u svoj rodni grad i klub u kojemu je odrastao. Tijekom ove sezone odigrao je 48 susreta i upisao 24 golova i 14 asistencija te mu je ovo, statistički gledano, sa 38 bodova najbolja sezona u karijeri. Sveukupno je u slovačkoj Extraligi postigao 84 golova i 88 asista u 319 utakmica, uključujući doigravanje.
Tomas će se Medvjedima pridružiti u sljedećih nekoliko dana kada se očekuje i njegova premijera u Medveščakovom dresu broj 80 u Erste Bank hokejskoj ligi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider