Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neka nova vremena...

Međunarodni olimpijski odbor najavio Olimpijske e-sport igre: Od kad je buljenje u ekran sport?

Predsjednik MOO-a najavio je osnivanje Olimpijskih e-sport igara.

Thomas Bach (Foto: Afp)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) planira osnovati Olimpijske e-sport igre u još jednom pokušaju približavanja mlađoj generaciji, rekao je u subotu predsjednik MOO-a Thomas Bach govoreći na otvaranju 141. zasjedanja MOO-a u Mumbaiju.

"Zamolio sam novu MOO-ovu komisiju za e-sportove da prouči mogućnost za pokretanje Olimpijskih e-sport igara", rekao je Bach.

Predsjednik MOO-a je istaknuo da oko tri milijarde ljudi igra video-igre diljem svijeta, a oko 500 milijuna njih je zainteresirano upravo za e-sportove.

Mateo Kovačić Mateo Kovačić uoči Wales - Hrvatska: "Imali smo puno ovakvih utakmica, jedva čekamo" divider

"Ono što je za nas još važnije: većina njih je mlađa od 34 godine", dodao je Bach.

Cilj je privlačenje mlade publike

MOO pokušava privući mladu publiku i na tradicionalnim Igrama, uvodeći nove sportove koji su bliži mlađoj populaciji, kao što su skateboarding, sportsko penjanje, surfanje i breaking, a tematikom e-sporta su se čelnici olimpijskog pokreta počeli baviti 2018.

Olimpijski e-sport tjedan nedavno je održan u Singapuru, a Bach je govorio o "obećavajućem početku" i dodao da je "uspješno spojena olimpijska i e-sport zajednica".

Zlatko Dalić Dalić u Walesu otvorio karte: "I dalje je sve u našim rukama, neće biti puno promjena, a jako nam fali Perišić" divider

Međutim, bilo je i kritika na rad MOO-a, jer izbor natjecanja nije nužno sadržavao etablirane sportove u zajednici igrača video-igara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider