Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika čast

Bravo, bravo: Jedna hrvatska regija ponijela titulu Europske regije sporta

Međimurski je župan istaknuo i kako Međimurje ima 6000 registriranih nogometaša i više od 70 aktivnih nogometnih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međimurska županija prva je u Hrvatskoj nositeljica titule Europske regije sporta, i to za 2022. godinu, rekao je u petak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec.

Posavec je istaknuo kako je to velik i važan trenutak za Međimurje, regiju površine 730 četvornih kilometara u kojoj djeluje više od 400 udruga i više od 15.000 registriranih sportaša.

"Zadovoljstvo je što smo dobili priliku predstaviti našu županiju kao regiju koja živi sport, kao regiju koja vrednuje uspjehe svojih sportaša”, rekao je župan.Izrazio je zahvalnost i poštovanje svim volonterima, sportašima i sportskim udrugama za rad i predanost, uz poruku da bez njih taj naslov ne bi osvojili.

Svaki 19. stanovnik Međimurja je nogometaš

Međimurski je župan istaknuo i kako Međimurje ima 6000 registriranih nogometaša i više od 70 aktivnih nogometnih klubova. Uza svu sudačku i trenersku organizaciju, rekao je, dolazi se do podatka da na svakog 18. stanovnika Međimurja dolazi jedan nogometaš.

"Rijetko gdje u svijetu, a ne samo u Europi, pa i u puno nogometnijim zemljama, imamo takav podatak”, istaknuo je Posavec.

Govoreći o infrastrukturi, podsjetio je da sve općine i gradovi predano i mnogo ulažu u sport i sportsku infrastrukturu, što sa sobom donosi i rezultate.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić je rekao da je sport u županiji dobio veliko priznanje.

"Uspjeli smo ljudima u Europi prikazati i prezentirati da je Međimurje sportsko i da živi sportski”, istaknuo je Kljajić te dodao da su na to ponosni i trude se da i dalje bude tako. Rekao je da to priznanje nije rezultat rada „od jučer i danas”, nego rada svih sportaša i udruga desetljećima. Dodao je i da se gotovo jedna trećina Međimuraca bavi nekom vrstom sporta.

Od ideje do realizacije prošla je godina dana, dodao je dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja i podsjetio da su se prijavili zahvaljujući potpori Međimurske županije, koja je ideju prepoznala kao kvalitetnu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider