Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Natjecanje u "epitetima"

Mediji iz skijaških zemalja ismijavaju otkazanu utrku na Sljemenu: "Karneval, jadni spektakl, prava parodija…"

Muški slalom na Sljemenu je otkazan, a u stranim medijima pršte uglavnom negativne reakcije.

Rasplet muškog slaloma na Sljemenu, njegovo otkazivanje i sve ono što je tome prethodilo izazvalo je reakcije u stranim medijima.

Naročito se to odnosi na medije iz skijaških velesila poput Austrije, Francuske, Njemačke i Švicarske.

Mnogi od njih su s ne baš biranim riječima popratili tijek događanja na Sljemenu gdje je 19 skijaša nastupilo prije nego li je stigla i definitivna odluka o prekidu utrke odnosno otkazivanju.

Francuski L'Equipe sve je okarakterizirao kao "jadan spektakl".

"Nakon prolaska 19 skijaša u prvoj vožnji, nekoliko prekida i pokušaja da se popravi staza koja je bila u jadnom stanju, odlučeno je da se potpuno odustane od utrke. Ono odugovlačenje između lokalnih organizatora i FIS-a zaokružilo je ovaj prilično jadan spektakl", piše ugledni francuski list.

"Karneval tu završava", objavilo je francusko izdanje Eurosporta svom Twitteru, ističući:

"Bilo je stvarno vrijeme da se ovo završi. Odluka je to koja se činila neizbježnom i prije početka utrke, zbog staze koja nije nimalo dostojna Svjetskog kupa i na koju ovaj tjedan nije trebao krenuti niti jedan skijaš ni skijašica. Unatoč dobroj volji organizatora, karneval je na kraju završio."

Osim Francuza, jednako nemilosrdni su i drugi.

"Farsa u Svjetskom skijaškom kupu", piše Salzburger Nachrichten.

"Bilo je kritika od strane skijaša i prije otkazivanja, utrka je više puta bila prekidana po nekoliko minuta jer je staza bila u katastrofalnom izdanju", podsjećaju Austrijanci.

"Vrlo loši snježni uvjeti nisu omogućili poštenu utrku u Zagrebu. Uvjeti su bili neregularni, sve se pretvorilo u farsu i slalom je morao biti otkazan", piše njemački RP-Online i Suddeutsche Zeitung.

Sportschau.de prenosi izjavu Sebastiana Fossa-Solevaaga koji je nešto poslije ulaska u cilj izjavio: "Snijeg je jako, jako mekan, jako je težak, mislim da ova padina to neće izdržati."

Švicarski Sport hvali veliki trud organizatora: "Hladna noć i snježne padaline dale su organizatorima u Zagrebu nadu da će uspjeti održati utrku iz drugog pokušaja, ali nakon otprilike sat vremena borbe, vremenski uvjeti su odnijeli pobjedu i organizatori su poraženi."

Skiactu.ch donosi naslov: "Zagrebačka slalomska parodija otkazana nakon sat vremena."

"Slalom se pretvorio u farsu, dugi prekidi isprekidali su utrku, a sve s ciljem da se posoli i zalije staza. Prava parodija završila je u 14:12 kada je stigla odluka o otkazivanju", navode Švicarci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider