Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Mateša: Pokazali smo kako HOO skrbi o našim sportašima

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je pod predsjedavanjem Zlatka Mateše održalo posljednju sjednicu u 2010. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godina je to, koja je, kako je naglasio predsjednik HOO-a, uz brojne medalje s velikih sportskih natjecanja, donijela i važne promjene u karakteru djelovanja HOO-a.

"Dali smo jasan putokaz kako HOO skrbi o hrvatskim sportašima uz sustav školovanja i zapošljavanja, a dobivanjem koncesije za Sportsku televiziju zasigurno ćemo trajno promijeniti odnos spram sporta kao gospodarske vrijednosti i trajne baštine hrvatskog društva", rekao je Mateša.

Odlučujući o novim multisportskim projektima u narednoj godini, Vijeće je potvrdilo projekt X. zimskog Europskog olimpijskog festivala mladeži koji će se održati u Liberecu od 12. do 19. veljače, a na kojem se očekuje 1500 sportaša iz 46 zemalja koji će se natjecati u osam sportova. Hrvatska delegacija mladih sportaša rođenih između 1993. i 1996. godine brojat će njih 14, uz prateće osobe i misiju.

U skladu s pravilnikom o davanju suglasnosti na organizaciju velikih sportskih priredbi koje se održavaju u Hrvatskoj, Vijeće je dalo načelnu suglasnost Hrvatskom rukometnom savezu za isticanje kandidature za Europsko prvenstvo za žene 2014. godine, kojemu bi naša zemlja trebala biti suorganizator zajedno s Mađarskim rukometnim savezom.

Vijeće je dalo pozitivno mišljenje i podršku Hrvatskom streličarskom savezu za organizaciju Svjetskog streličarskog kupa "Poreč 2011" (2–7. svibnja 2011.) u suorganizaciji sa Svjetskom streličarskom federacijom (FITA). Na Kupu u Poreču očekuje se oko 420 natjecatelja iz 60 zemalja.

Članovi Vijeća u cijelosti su obaviješteni o koncesiji za Sportsku televiziju, prvom sportskom digitalnom televizijom kanalu u Hrvatskoj. Kanal će biti komercijalne naravi, te bi uz suradnju s poslovnim partnerima i sponzorima trebao biti dodatna potpora hrvatskome sportu.

Po ocjeni članova Vijeća, Sportska televizija, koju je dobila tvrtka HOO tv u stopostotnom vlasništvu HOO-a, prekretnica je koja bi trebala osigurati raznorodnost sportskih sadržaja i pridonijeti percepciji sporta kao dijela kulture.

Sportska televizija će prema zakonskim pravilima početi emitiranje u roku od 90 dana od objave odluke Vijeća za elektroničke medije u Narodnim novinama, odnosno početkom travnja sljedeće godine.(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider