Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uživaj, Maro!

Oprostio se legendarni reprezentativac, jedan od najvećih svih vremena: "Tijelo i glava više nisu mogli"

Maro Joković se naosvajao medalja, osvojio je sve što je mogao i sad je vrijeme za reprezentativnu mirovinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ulaskom u 35. godinu života, svoju reprezentativnu priču odlučio je zaključiti Maro Joković.

Legendarni Dubrovčanin, koji je 1. listopada proslavio 34. rođendan, odlučio je reći "zbogom" Barakudama, za koje je nastupao više od 15 godina.

"Doživio sam najljepše trenutke hrvatskog vaterpola, osvojili smo sve što se moglo. Sad sam došao do točke kada moje tijelo, pa čak i glava, više ne mogu biti na onoj razini koja je potrebna za reprezentaciju. U reprezentaciji se uvijek traži borba za medalje, a ja se bojim da se materijal malo potrošio", priznao je Joković u razgovoru za Sportske novosti.

Klupski vaterpolo će i dalje igrati, Jug Adriatic osiguranje je njegov matični klub, u kojem će odraditi još koju sezonu i onda okončati karijeru.

Karijeru koju, što se reprezentacije tiče, sad možemo sumirati, a ona je, jednom riječju, bila briljantna.

Svjetski prvak s Hrvatskom Joković je bio 2007. i 2017. godine, europski prvak 2010., a 2012. se u Londonu okitio naslovom olimpijskog pobjednika. Iste godine je osvojio i Svjetsku ligu, a 2013. i Mediteranske igre. To su samo one najsjajnije i najvažnije medalje, a pregršt je tu još srebra i bronci...

Odlaze i Bušlje, Lončar...

Oglasio se i izbornik Ivica Tucak, potvrdivši da u reprezentaciji više nećemo gledati niti dugogodišnjeg kapetana Andru Bušlju niti Luku Lončara.

To su igrači koji su dali svoje što se reprezentacije tiče. Oni su već i u nekim godinama, umorni su, zasićeni i mi se moramo okrenuti budućnosti. Vrata reprezentacije ostaju otvorena svima, ali načelno je to – to.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider