Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZASLUŽENE NAGRADE

Hrvatska hobotnica najbolji vratar prvenstva, mađarski kapetan je MVP

Marko Bijač zasluženo je dobio nagradu za najboljeg vratara Europskog prvenstva u vaterpolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako u finalnoj utakmici nije činio čuda kao na nekim ranijim susretima, Marko Bijač potpuno je zasluženo dobio nagradu za najboljeg vratara Europskog prvenstva.

Hrvatska hobotnica u svakom je susretu bila na najvišoj razini u pravom trenutku, a svojim obranama je Marko posebno pozitivno djelovao na ostatak momčadi, u kojoj je vladala nevjerojatna sloga i timski duh.

Kruna je to karijere za ovog 31-godišnjeg Dubrovčanina, zajedno sa zlatnom medaljom, no vjerujemo i nadamo se da svoje najbolje susrete za reprezentaciju još uvijek nije odigrao.

Novinar gol.hr-a Marko Čeko i Jerko Marinić-Kragić Marinić-Kragić, junak peteraca i hrvatskog zlata: "Medalju posvećujem roditeljima, svašta su prošli sa mnom" divider

Što se tiče nagrada za najboljeg igrača, ona je pripala kapetanu viceprvaka Europe, Mađarske. To je Szilard Jansik, sjajni 28-godišnjak, koji je i u finalu odigrao značajnu rolu, no on i njegovi suigrači ostali su za jedan pogodak prekratni te nisu obranili titulu osvojenu 2020. u Budimpešti.

Jansik će tako ovog puta morati ostati zadovoljan srebrnom medaljom i vrijednom individualnom nagradom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider