Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pila naopako ili?

Junak hrvatske pobjede jako dobro poznaje idućeg suparnika: "Oni su blagi favoriti"

Marko Bijač je obranio devet od 15 francuskih šuteva u drugom kolu Europskog vaterpolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva Francuska je bila u igri za pozitivan rezultat protiv Hrvatske sve dok roletu nije spustio Marko Bijač.

Fenomenalni Dubrovčanin pri vodstvu Barakuda 5:4 obranio je peterac Mehdiju Marzoukiju i potpuno okrenuo utakmicu. Francuzi su se nakon toga pogubili, a naši reprezentativci su krenuli rešetati njihovu mrežu.

"Čestitam svim svojim suigračima, pokazali su karakter u jednoj iznimno teškoj utakmici. Bili smo čvrsti s glavama, lomili te Francuze, možda malo nesigurno ušli u utakmicu. Okrećemo se sada Grcima koji su još teži suparnik, analizirat ćemo ih dobro, odmoriti se večeras. Znamo što su oni napravili na posljednja dva velika natjecanja, trebat će nam još bolja partija nego što je bio slučaj. Neće biti lako, ali pozivam publiku još jednom da dođe, trebat ćemo ih i za dva dana", apelirao je Bijač.

Bijač s devet obrana uništio Francuze

Utakmicu je završio s ukupno devet obrana, od 15 francuskih šuteva koji su išli u okvir tek je njih šest našlo put do mreže. Bijačevih 60 posto obrana strašan je postotak.

"Francuska je i protiv Grčke pokazala u prvom kolu koliko je opasna, a i protiv nas, sve dok nisu pukli. Imaju izvrsne pojedince i sigurno će u budućnosti biti još opasniji, pogotovo na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine", smatra Bijač koji brani za grčki Olympiacos i odlično poznaje reprezentaciju s Grčke s kojom će Hrvatska igrati u petak za prvo mjesto u skupini B.

gol expired Tucak presretan nakon pobjede Barakuda, otkrio što je rekao igračima na sastanku uoči utakmice divider

Našoj reprezentaciji dovoljan je i bod za prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale:

"Ne možemo razmišljati o bodu nego isključivo o nama i našoj igri. Grčka je malo bolje posložena ekipa nego što je to Francuska, možda su čak oni i blagi favoriti jer su nas prije nepuna dva mjeseca pobijedili u toj utakmici za broncu, rekao bih čak i uvjerljivo", zaključio je Bijač.

Prije dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Hrvatska i Grčka također su bile smještene u istoj skupini i također je bila riječ o grupi B. Završilo je tada 8:8, a kasnije su se ove reprezentacije susrele i u borbi za broncu gdje su Grci bili uspješniji s 9:7. Petak nudi priliku za revanš, a ako Bijač bude u ovakvoj formi, bit će to veliki podstrek za ovu pomlađenu hrvatsku reprezentaciju.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider