Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva priča!

Skoro se umirovio, senzacionalno je postao svjetski prvak i pojavio se gol na konferenciji!

Najavio je da će slaviti do zore nakon što je ispisao nevjerojatnu priču.

Mark Williams (Foto: Twitter) (Foto: Twitter)

Prije samo nekoliko mjeseci razmišljao je o mirovini, a danas je novi svjetski prvak. Velšanin Mark Williams osvojio je World Snooker Championship, najprestižnije svjetsko natjecanje u toj disciplini. U dobi od 43 godine postao je drugi najstariji osvajač u povijesti, nakon sunarodnjaka Raya Reardona, koji je 1978. postao prvak s 45 godina.

Williams je kasnije priznao da je prošlogodišnje natjecanje, na koje se nije uspio plasirati, gledao u svojoj kamp-prikolici ispijajući pivo. Činilo se da su njegovi najbolji dani davno prošli; ovo je natjecanje ranije osvojio dva puta, davnih 2000. i 2003. godine.

Razmišljao je o mirovini, ali odlučio je pokušati još jednom. U epskom finalu, koje britanski mediji nazivaju jednim od najboljih ikad, porazio je Johna Higginsa i osvojio svoju treću titulu.

Uoči natjecanja Williams je izjavio da će se pojaviti gol na press-konferenciji ako postane prvak. Pokazao se kao čovjek od riječi – pred novinarima se pojavio samo u ručniku, koji je skinuo nakon što se smjestio ispred mikrofona.

''Malo je hladno ovdje, zar ne?'' počeo je dobro raspoloženi prvak.

''Ovo je nevjerojatna priča. Prije 12 mjeseci razmišljao sam o mirovini, a sada gol dajem izjave kao novi svjetski prvak'', nastavio je i najavio ludo slavlje.

''Zadnji put kad sam bio prvak, popio sam mlijeko i otišao spavati, ali sada ću slaviti do jutra'', rekao je Williams, dodavši kako će se ponovno pojaviti gol osvoji li naslov i sljedeće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider