Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Igre bi bile vrhunac karijere"

Nova hrvatska senzacija ekskluzivno za Novu TV: "Još ne vjerujem što sam napravio"

Marin Ranteš nova je hrvatska senzacija koja se popela na svjetski tron.

Marin Ranteš

Varaždinac Marin Ranteš pobjednik je Svjetskog kupa u BMX-u. Veliki je to uspjeh za 23-godišnjeg Varaždinca koji je osvojio prvo mjesto u freestyleu, ali i najveći uspjeh za Hrvatsku u adrenalinskim sportovima.

Svjetski kup ima četiri natjecanja na kojima se skupljaju bodovi za ukupan poredak: Japan, Francuska, Kanada i Kina. Marin je sezonu iz snova počeo u Japanu sa osvojenim 16. mjestom, u Francuskoj je bio 3., u Kanadi 2. i sada u Kini 5., što je bilo dovoljno da postane ukupni pobjednik za 2018 godinu.

"Svi su se nadali, ja sam se nadao da je moguće, sve je moguće, da mogu na kraju biti prvi. Meni je u biti bio cilj ući na svakom natjecanju u finale i onda pokazati najbolje od sebe. Iskreno sad još uvijek ne vjerujem da sam prvi i iskreno mislim da tako dugo dok ne dođem kući i vidim svoju obitelj da do tada neću vjerovati što sam napravio", rekao je Marin Ranteš za Novu TV.

Ono što je još važno, jest bodovanje za Olimpijske igre, koje je počelo upravo sa zadnjom postajom u Kini. Naime, iako je BMX kao biciklistička disciplina prisutan na Igrama od Pekinga 2008. godine, u Tokiju će prvi put biti uvrštena i Marinova disciplina, freestyle, a samo 9 vozača dobit će priliku nastupiti.

"Vidim se u tih 9 vozača. Naravno, trebam nastaviti biti dobar kao što sam i do sad bio. Mislim da imam velike šanse, imam veliku volju želju. Do sada se sve što sam isplanirao i ispunilo, tako da očekujem i da budem na Olimpijskim igrama. Ipak je to prvi put BMX na Olimpijskim igrama i to bi bio vrhunac moje karijere", kazao je Varaždinac.

Priliku za osvajanje novih bodova, ali i pokazati sve svoje vještine, Marin će imati već sljedećeg vikenda, ponovno u Kini gdje je se održava Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider