Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SVE JE IZNENADIO

Magnus Carlsen iduće godine ostaje bez naslova svjetskog prvaka

31-godišnji Norvežanin neće braniti titulu koju u svom vlasništvu ima od 2013. godine.

Magnus Carlsen (Foto: Afp)

Aktualni svjetski prvak u šahu Norvežanin Magnus Carlsen, odlučio je da 2023. neće braniti svoj naslov, a odluku je objavio u srijedu putem podcasta.

Peterostruki svjetski prvak je sljedeće godine trebao ponovno igrati protiv Rusa Jana Nepomnjaščija, ali je izjavio da nije motiviran za njihov novi dvoboj.

Nedostaje mu motivacije

"Osjećam da nemam mnogo toga za dobiti i ne volim mečeve za prvaka svijeta. Uvjeren sam da bi dvoboj bio zanimljiv iz povijesnih razloga i svega toga, ali nemam namjeru igrati i jednostavno neću igrati taj meč", izjavio je Carlsen u podcastu za svog sponzora Unibet.

"Odluka stoji, donio sam je nakon dugotrajnog razmišljanja, rekao bih da je to bilo prije više od godinu dana... mnogo prije zadnjeg meča", rekao je Carlsen koji u tom dvoboju nije izgubio nijednu partiju protiv ruskog velemajstora koji se izborio za novu priliku.

"Razgovarao sam s mojom ekipom, razgovarao sam s predstavnicima FIDE, i sa Janom, također. Zaključak je bio da, jednostavno, nisam motiviran za još jedan dvoboj", rekao je najbolji šahist svijeta već više od desetljeća, koji se trenutačno nalazi u Zagrebu gdje će se natjecati na "Rapid&Blitz" turniru iz serije Grand Chess Toura.

Ako Carlsen ne promijeni mišljenje, Nepomnjašči će se za naslov svjetskog prvaka najvjerojatnije boriti protiv Kineza Dinga Lirena koji je na nedavnom Turniru kandidata osvojio drugo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider