Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni na ovom turniru

Stopostotna Mađarska prvi polufinalist Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu

U prvom četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Spaladium Areni Mađarska je bila bolja od Crne Gore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu reprezentacija Mađarske je s 11:8 (3:1, 2:3, 2:1, 4:3) pobijedila Crnu Goru i postala prvi polufinalist ove europske smotre.

Mađari će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Španjolska - Grčka koji se igra nešto kasnije.

Gledali smo jedan prilično nervozan dvoboj koji su Mađari bolje otvorili i s dva uzastopna gola riješili prvu četvrtinu u svoju korist s 3:1. U drugoj se Crnogorci bude, dobivaju tu dionicu s 3:2 i na poluvremenu je rezultat bio 5:4 za Mađarsku.

Treća četvrtfina donijela je nastavak tvrdih obrana što je, u kombinaciji s brojnim pogreškama u napadu, dovelo do toga da se gotovo pet minuta čekalo na prvi zgoditak u tom periodu. Mađari su došli do 6:4, a pri tom rezultatu imali su šansu otići i na plus tri.

Crnogorci su neoprezno izveli loptu s centra poslije tog primljenog gola, prekombinirali su se u dodavanjima i Vendel Csaba Vigvari im je uzeo loptu, izborivši odmah i isključenje. Tog igrača više Mađarska ipak nije realizirala pa je Crna Gora ipak još neko vrijeme ostala u utakmici. Kanstantsin Averka je minutu i 20 sekundi prije kraja treće četvrtine pogodio s igračem više, smanjivši na 6:5, ali Mađari su samoj završnici četvrtine uspijevaju iz kontre doći do 7:5, zahvaljujući trećem pogotku Szilarda Jansika.

Kada je Mađarska u prvih 50-ak sekundi četvrte četvrtine postigla dva gola (prvo Gergo Zalanki, zatim i Krisztian Manhercz, bilo je jasno da je priči kraj.

Jansik zabio pet od 11 mađarskih golova

S dva pogotka u nizu Crnogorci su se primaknuli na 9:7, nakon čega je mađarski izbornik Zsolt Varga pozvao time-out kako bi smirio svoje igrače. To je urodilo plodom, budući da je Jansik prekrasnim lobom matirao crnogorskog vratara za novi odlazak na tri razlike.

Do kraja još po jedan gol na svakoj strani i konačnih 11:8.

Apsolutnu junak mađarske pobjede bio je Szilard Jansik koji je postigao čak pet golova.

Mađarska je tako u četvrtoj utakmici na ovom Euru upisala i četvrtu pobjedu te ju još jedan trijumf dijeli od osvajanja medalje. Podsjećamo, u skupini D su završili na prvom mjestu nakon što su svladali Sloveniju, Srbiju i Izrael, uz ukupnu gol-razliku 62:18.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider