Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Dinamo zamrznuo Arenu

PPD Zagreb doživio bolan poraz u važnoj utakmici rukometne Lige prvaka

PPD Zagreb izgubio je od Dinamo Bukurešta 29:28 u 6. kolu skupine A Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su poraz od bukureštanskog Dinama koji je slavio sa 28-29 (16-15) u utakmici 6. kola skupine A Lige prvaka, odigranoj u srijedu u zagrebačkoj Areni.

Zvonimir Srna i Timur Dibirov su postigli po osam pogodaka za PPD Zagreb, dok su strijelce pobjedničke momčadi predvodili Nicusor Negru sa sedam i Andrij Akimenko sa šest golova.

Domaći dobro ušli u susret

Momčad pod vodstvom Ivice Obrvana dobro je ušla u utakmicu dopustivši gostima samo jedan pogodak u prvih osam minuta, a za to vrijeme je triput mrežu Dinama pogodio Timur Dibirov te jednom Luka Lovre Klarica za 4-1. Prednost Zagreba je bila na razini tri pogotka veći dio prvog poluvremena, a tako je moglo biti i nakon isteka 30 minuta.

gol expired Hrvatske rukometašice na pripremama ponovo bolje od Slovenije divider

No, pri vodstvu domaćina 16-14 Karpu Sirotiću je dosuđen faul u napadu, a u preostalih devet sekundi gosti su uspjeli organizirati akciju iz koje je Stanislav Kasparek svladao Aljaža Panjtara za samo pogodak zaostatka (16-15) rumunjskog prvaka.

Kao što je bio slučaj na početku utakmice, tako su "zagrebaši" otvorili i drugo poluvrijeme. U pet i pol minuta domaći su serijom 4-0 stigli do prednosti od pet pogodaka (20-15).

Rumunji do 53. poništili zaostatak

No, hrvatski prvak nije u tom tempu uspio nastaviti pa su Rumunji uspjeli do 53. minute poništiti zaostatak i prvi put na utakmici izjednačiti rezultat (24-24).

gol expired PPD Zagreb osvojio bod u Ligi prvaka: Poljaci pogodili vratnicu 14 sekundi prije kraja divider

Golovima Srne sa devet metara i Ćavara iz sedmerca, Zagreb je ponovno stvorio dva pogotka prednosti (26-24) u 55. minuti, da bi Rumunji došli do novog izjednačenja u 57. minuti (26-26), a "zagrebaši" ostali s igračem manje.

Ipak, u tom razdoblju su Ćavar iz sedmerca i Dibirov s krila, uspjeli držati Zagreb u igri za pobjedu, ali su i Rumunji svaki put uspjevali doći do izjednačenja.

Nažalost, zadnja minuta je donijela nepovoljan rasplet po Obrvanovu momčad. Kod 28-28 Nikola Grahovac nije uspio sa šest metara svladati gostujućeg vratara Ghedbanea, a u zadnjoj sekundi je Andrij Akimenko realizirao sedmerac za pobjedu Dinama 29-28.

gol expired Katastrofa Lokomotive u rukometnoj Ligi prvakinja: Zabile malo, izgubile s ogromnom razlikom divider

PPD Zagreb je s tri boda ostao na predzadnjem, sedmom mjestu u skupini A, dok se Dinamo sa pet bodova pridružio GOG Gudmeu i Wisli Plock koji imaju po utakmicu manje. Na vrhu skupine je Telekom Veszprem sa devet bodova, a drugi je PSG sa osam.

Rukometna LP - 6. kolo

SKUPINA A

PPD Zagreb - Dinamo B. 28-29

Tablica skupine A rukometne LP:

 

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider