Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nemiri u reprezentaciji

Ljuti Alilović: Neću se više nuditi Goluži, valjda će me se sjetiti zvati

Humanitarna rukometna utakmica u Makarskoj okupila je veliku rukometnu elitu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojne rukometne zvijezde Ćavar, Saračević, Kaleb, Bjeliš, Boban, Galić, Krizmanić, Metličić, ali i sadašnje Jerković, Alilović, Blažičko, Vukić, naši reprezentativci te jedan od najboljih svjetskih vratara Thierry Omeyer razveselile su ljubitelje ovog sporta.

>> Najbolji svjetski vratar u Hrvatskoj: Najviše sam se mučio s Metličićem i Lackovićem

>> Za put do Srbije Goluža nije pozvao Alilovića

Također, okupljanje spomenutih zvijezda pomoglo je u održavanju velikog kampa za rukometne vratare koji se do danas održava u Makarskoj s ciljem podučavanja 80-ak mladih vratara. Jedan od učitelja bio je i naš proslavljeni 26-ogodišnji vratar Mirko Alilović, koji je nedavno uplovio u bračne vode. Na privatnom mu planu cvjetaju ruže, no ovaj proslavljeni vratar iz Ljubuškog nesretan je što mora čekati na mjesto u reprezentaciji.

Iako je nekada bio perjanica Kauboja i vratar od povjerenja i čvrste ruke, danas nije takva situacija. Mirko naime, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj nije bio na očekivanoj razini. Mini kriza i loš nastup zamalosu ga udaljili sa svjetske smotre, no na kraju je ipak odradio cijelo prvenstvo, iako je i sam priznao da je mogao i bolje.

"Nezadovoljan sam svojim nastupom u Švedskoj, snosim svu odgovornost jer sam bio prvi golman, a nisam odradio posao kako treba", kazao je tada Alilović.

Cijenu je platio ne dobivanjem poziva za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2012. godine sa Španjolskom u ožujku. Izbornik Slavko Goluža odluku je obrazložio da je u razgovoru s njime zaključio da mu je forma u krizi i da je zbog toga najbolje da propusti dvije utakmice sa Španjolskom. S obzirom da smo pobjedama u oba susreta osigurali plasman na kontinentalnu smotru koja se iduće godine održava u Srbiji, Goluža je odlučio pomladiti sastav i priliku dati igračima koji se još nisu imali prilike nametnuti u reprezentaciji. Shodno tome nije pozvao Alilovića, koji je iz Makarske odriješito odlasao poruku kako se više neće nuditi izborniku.

"Vratit ću se kad me pozovu! I nije istina da sam tražio da preskočim kvalifikacije za Europsko prvenstvo. To je bila izbornikova odluka. Sam se sigurno više neću nuditi", rekao je ljutiti i razočarani Mirko, koji je nakon nešto slabije prošle sezone u Celju, sreću potražio u mađarskom Vespremu.

Sada je na potezu očigledno Goluža, koji ako želi do medalje u Srbiji, mora zakopati sjekiru s odličnim hrvatskim vratarom. Iako na toj poziciji ima dobre čuvare mreže Zagreb CO-a Marina Šegu i Ivana Pešića te Nikolu Blažička iz Lübbeckea, iza tek 26-ogodišnjeg Alilovića je već veliko iskustvo igranja na velikim natjecanjima i zasigurno će biti potreban u lovu na prvo hrvatsko europsko rukometno zlato u siječnju u Srbiji.

Hrvatska je podsjetimo smještena u skupinu D s Islandom, Norveškom i Slovenijom, a Europsko prvenstvo u Srbiji igra se od od 15. do 29. siječnja 2012. godine. (M.I./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati