Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vratit će buntića i sulića?

Červar oduševio u Dnevniku Nove TV: Otkrio "jednostavan" ključ za osvajanje medalje!

Gost Dnevnika Nove TV bio izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi-stari izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar gostovao je u Dnevniku Nove TV. Govorio je o aktualnoj situaciji u reprezentaciji, te nadolazećem Europskom prvenstvu kojem će Hrvatska biti domaćin. S njim je razgovarao novinar Nove TV Milan Stjelja.

* Iza vas su dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom. Jeste li zadovoljni?

"To nisu bile prijateljske utakmice, već jedne rovovske bitke. Iskreno nisam to očekivao. Ali kako se kaže: u patnji se jača karakter". U izobilju glava nije budna. Dakle to je bilo korisno. No što me posebno impresioniralo je 15 tisuća navijača na prijateljskoj utakmici. To je privilegija i to pokazuje ljubav prema našoj reprezentaciji. Ja svojim dečkima kažem da je to zato što ste skromni, plus kvaliteta", rekao je Lino Červar.

* Jedna od razlika u odnosu na vaše prethodnike je u tome što ste vratili neke otpisane u reprezentaciju. Jeste li zadovoljni angažmanom Vorija, Ćupića, Karačića, Alilovića...?

"Ja vjerujem u njih. Oni mogu dati dodatnu kvalitetu našoj reprezentaciji i za mene svaki igrač kojeg izaberem nije suvišan. Svaki može biti od koristi našoj reprezentaciji".

* Hoćete li možda pozvati još pokojeg takvog igrača? Buntić ili Sulić možda?

"Ne bi sad o imenima. Ja uvijek govorim da je tim najbolji igrač".

* U svibnju ste mi bili rekli da imate poseban motiv, ponajviše zbog izjava vaših igrača koji su rekli da su prijašnje generacije Hrvatske bile bolje. Rekli ste da ćete upravo na tome puno raditi. Jeste li uspjeli?

"Samo ću reći da je reprezentacija s Balićem, Džombom, Lackovićem i Vorijem "dream team" 21. stoljeća. To je bila posljednja reprezentacija prije Francuske koja je u godinu i pol dana postala olimpijski i svjetski prvak. To bi bio zaista fenomenalan film".

* Kakva je sadašnja generacija?

"To mi je pravi izazov. U svim igračima leži potencijal i samo ga treba iskoristiti. Uvijek treba pozitivno razmišljati. Samo upornim radom, strpljivošću i mudrošću se može doći do rezultata".

* Nedostaju Kopljar i Duvnjak. Kakve su šanse da Domagoj zaigra na Europskom prvenstvu?

"Pa želim pozitivno razmišljati. On nam je jako važan. Nije isto sa i bez njega. On će igrati i s jednom nogom i vjerujem da će nastupiti".

* Čime ste već sada zadovoljni, a na čemu još treba raditi?

"Nikada igrač ne smije biti zadovoljan. Pokazali smo dobrih stvari do sada. Borbenost nam je na najvišoj razini. Spremni smo odgovoriti na najviše izazove. Odnos prema igri i motivacija su dobro, međutim pokazali smo slabosti u fazi obrane i napada. Tu treba najviše raditi".

* Kakvu Hrvatsku navijači mogu očekivati? Hoće li Červarovi Kauboji jahati prema medalji?

"Samo homegenizirani tim prijatelja može doći do pobjede čak i u teškim okolnostima. Ako se naša reprezentacija bude vodila ovim mojim riječima, medalja nam neće biti daleko".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider