Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva crvena kartona

Hrvatska u gruboj utakmici iščupala pobjedu protiv Slovenije

Hrvatski rukometaši uspjeli su u Areni Zagreb ono što im nije pošlo za rukom u četvrtak u Ljubljani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prijateljskoj utakmici hrvatska rukometna reprezentacija je u subotu u zagrebačkoj Areni pred oko 10.000 gledatelja protiv Slovenije slavila sa 21-20 (9-11).

Hrvatski rukometaši su bolje krenuli u susret i u 18. minuti su vodili 7-4. U tom razdoblju vratar Mirko Alilović obranio je dva sedmerca. No, u drugom dijelu prvog poluvremena Kauboji su počeli griješiti, napad je postao jalov i Slovenci su to iskoristili. Uspjeli su poravnati, a u zadnje tri minute i steći prednost od dva gola, te su otišli na odmor sa vodstvom 11-9.

Igra čvrstih obrana nastavila se i u drugom poluvremenu, a Hrvatska je u nastavku prvi puta povela tek u 49. minuti pogotkom Lovre Mihića, a potom je Cindrić povećao na 19-17. Nakon toga Hrvatska je imala igrača više i sedmerac, ali Čupić nije bio precizan, pa su Slovenci opet došli do izjednačenja (19-19) u 55. minuti.

Ipak, u samoj završnici Kauboji dolaze do pobjede. Svoj jedini pogodak na utakmici iskusni Igor Vori zabija u 57. minuti za vodstvo 20-19, a potom je na ulasku u posljednju minutu pogodio i Čupić.

Čupić najefikasniji Hrvat, Dolenec briljirao

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Ivan Čupić sa šest golova (pet zabio iz sedmeraca), a Igor Karačić i Mario Vuglač dodali su po četiri. Momčad Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa osam pogodaka, a Miha Zarabec zabio je tri.

Bila je to druga prijateljska utakmica Hrvatske i Slovenije ovog tjedna, a i ova je obilovala grubim prekršajima i brojnim isključenjima pa su tako dva slovenska igrača dobili izravne crvene kartone.

U četvrtak u Ljubljani završilo je neodlučeno (26-26). Ove dvije utakmice bile su dio reprezentativnih priprema koje su hrvatski rukometaši obavili ovog tjedna. Izbornik Lino Červar na ovim pripremama zbog ozljeda nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara i Luku Šebetića, a reprezentativci će se ponovno okupiti krajem prosinca.

Podsjetimo, Hrvatska je od 12. do 28. siječnja 2018. domaćin Europskog prvenstva (Split, Poreč, Varaždin i Zagreb).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider