Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno!

VIDEO Hrvatska skijaška senzacija se priprema za Olimpijske igre, proveli smo dan s njom

Leona Popović je nova zvijezda hrvatskog skijanja.

Nakon sjajnog nastupa na Sljemenu i osvojenog sedmog mjesta u slalomskoj utrci, naša najbolja skijašica Leona Popović prije dva dana u Schladmingu popela se još stepenicu više. Osvojeno šesto mjesto njen je rezultat karijere, a uoči Olimpijskih igara u Pekingu i nastavka sezone posjetili smo je u njenom Mrkoplju.

''Nalazimo se u mjestu Čelimbaša, skijalište nažalost ne radi, ali ovdje sam započela svoje prve skijaške korake'', kaže Leona.

Nakon rezultata sezone i šestog slalomskog mjesta u Schladmingu, baterije je naša najbolja skijašica Leona Popović došla napuniti u rodni Mrkopalj.

Pozornost na sebe skrenula je sedmim mjestom na Sljemenu, a nakon šestog na Schladmingu u glavi je već polako i postolje.

gol expired Sjajan dan za hrvatsko skijanje: Leona Popović ostvarila rezultat karijere divider

''Nekako sam očekivala barem jedan top 10 rezultat ove sezone, dosta sam se dobro osjećala, imam super osjećaj na skijama, i nekako sam znala da će to doći ove sezone."

No, Leonin put do sjajnih rezultata bio je sve samo ne lagan. Prošla je pakao s ozljedama - sa 17 godina slomila je potkoljeničnu kost, a 2018. na Olimpijskim igrama stradali su prednji križni ligamenti. Ipak, odustajanje nije bila opcija.

''Naravno da uvijek postoje ti neki trenuci, bilo je u glavi malo teže, o odustajanju, ali na kraju sam se odlučila borit i suočit s time, i uvijek je potrebno puno rada i truda, i mislim da sam oduvijek bila borac i to se na kraju pokazalo odlično."

gol expired Hearn tvrdi: Filip Hrgović je dogovorio borbu karijere! Slavni Francuz je prihvatio meč divider

Pred 24-godišnjom Gorankom sada su Olimpijske igre u Pekingu. Pritiska nema, ali u Kinu odlazi u iznimno dobrom raspoloženju i s nadom za medalju.

''Nekako si nisam zadala neke konkretne ciljeve za olimpijadu, ne želim si stvarat nikakav poseban pritisak, to je ionako samo jedna utrka u sezoni, puno sam napravila i neka svoja očekivanja odradila, oi su poseban događaj, nadam se dat sve od sebe i mislim da će rezultat bit odličan."

U poretku slalomašica, Leona je 11. u Svjetskom kupu. Do kraja sezone ostale su još dvije utrke - u švedskom Oreu i francuskom Meribelu. No, prije toga, za manje od mjesec dana - Olimpijada u Pekingu. Leona, sretno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider