Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo djevojke!

Hrvatska dobila svjetske prvakinje u sportu koji svi (povremeno) znamo odigrati

U ukupnom poretku Hrvatice su prve sa 3491, Njemice druge sa 3414 i Mađarice treće sa 3342 ukupno srušena čunja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske kuglačice postale su svjetske ekipne prvakinje na Svjetskom U23 prvenstvu koje se od 27. do 21. kolovoza održava u Sloveniji, dok su kuglači osvojili broncu.

U ženskoj konkurenciji prva je nastupila Klara Sedlar koja je srušila 581 čunj, druga Venesa Bogdanović sa 575 čunja, a treća Iva Cindrić sa 552 srušena čunja. Četvrta igračica, odlična Amela Nicol Imširović, dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji U18, pokazala je ponovno vrhunsku igru i sa 640 srušena čunja dovela Hrvatsku do prvog mjesta u poretku ostavivši Njemice iza za više od 70 čunjeva, što su dobrom igrom popratile Valentina Smuđ sa 579 i Mirna Bosak sa 563 srušenih čunjeva i osigurale Hrvatskoj ekipno zlato.

U ukupnom poretku kuglačice Hrvatske su prve sa 3491, Njemice druge sa 3414 i Mađarice treće sa 3342 ukupno srušena čunja.

Kuglači osvojili broncu

U muškoj konkurenciji prvi je nastupio Borna Bakran, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji U23, i sa odličnih 612 srušena čunja postavio dobre temelje za daljnju igru. Drugi je nastupio Lovro Buzov sa 564, a treći Ivan Kovačević sa 580 srušena čunja. Nakon što su kuglači držali treće mjesto, za Hrvatsku je nastupio vrhunski Mihael Grivičić koji je odličnom igrom i sa srušenih 656 čunja napravio prednost i doveo Hrvatsku na prvo mjesto ispred ekipe Njemačke za 36 čunja, ali tu prednost nažalost nisu održali do samoga kraja, no igra Matije Tutnjevića sa 563 i Luke Požege sa 585 srušena čunja bila je ipak dovoljna da hrvatski kuglači osiguraju broncu. U konačnom poretku najbolja je bila ekipa Njemačke sa 3579, zatim Slovenije sa 3577 i brončana Hrvatska sa 3565 srušena čunja.

Najbolji rezultati od 640 srušena čunja kod juniorki imala je odlična Amela Nicol Imširović što je ujedno i rekord kuglane, a kod juniora 656 fenomenalni Mihael Grivičić, što znači da su i najbolji po plasmanu za kombinaciju u kojoj se mogu očekivati isto vrhunski rezultati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider