Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kostelić: Neću zbog Sljemena riskirati Olimpijske igre

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić operirao je menisk u Baselu, i najavljuje kako neće žuriti s oporavkom pa makar propustio i prestižni slalom na Sljemenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Loše je počela sezona za Ivicu. Nakon sjajnog drugog mjesta u slalomu i vodstva u Svjetskom kupu, zaredale su Kostelićeve ozljede, da bi zatim završio na operacijskom stolu zbog bolova u desnom koljenu.

Ivica je u Baselu operirao oštećeni dio prednjeg roga meniska, operacije je dobro prošla i naš skijaš trebao bi biti spreman vratiti se u Svjetski kup u siječnju, za razliku od nekih drugih skijaša, za koje je sezona već završena.

'Dogodilo se najmanje zlo, jer ipak ne moram propustiti Olimpijske igre niti je to neka posebno teška operacija. Naravno bilo bi bolje bez toga, ali kad se već dogodilo, mislim da sam prošao najlakše što sam mogao,' izjavio je Kostelić za Sportske novosti nakon slijetanja avionom u zračnu luku Pleso.

'Liječnici su rekli da je oštećenje bilo manje nego što su predviđali i da je općenito koljeno u dobrom stanju. Sve što je prije zaraslo dobro je zaraslo i dobro funkcionira,' nastavio je u optimističnom tonu Ivici, no prerani povratak zbog sljemenskog slaloma odbacuje:

'Sljeme je pod upitnikom. Tek ću nekoliko dana prije znati hoću li nastupiti. Zbog sponzora i publike sigurno neću forsirati nastup. Ako neću biti spreman sigurno neću nastupiti na Sljemenu. Rizik bi bio prevelik.'

Takvo razmišljanje nije nelogično: ovo je olimpijska godina, a Ivica će u Vancouveru biti među favoritima u slalomu i superkombinaciji, s obzirom na ozljede koje su pogodile velikane Svjetskog kupa.

'Važno mi je da koljeno bude dobro i da se slučajno ne obnovi nekakva ozljeda, što mi se znalo dogoditi,' zaključio je Kostelić, koji će rehablitaciju odraditi u Daruvarskim toplicama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider