Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treća (ovoljetna) sreća

Hrvatski uragan slomio Francuze, zasad sve ide po planu: Vrijeme je za osvetu Grcima

Barakude su iza sebe ostavile Francusku i Maltu, čeka ih Grčka u obračunu za broj jedan u skupini B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija zasad plovi u skladu s očekivanjima na Europskom prvenstvu u Splitu. U drugoj utakmici skupine B izabranici Ivice Tucka uknjižili su i drugu pobjedu te se na vrhu grupe nalaze s maksimalnih šest bodova.

Barakude su sredile Francusku po istom receptu kao i Maltu na otvaranju Eura u Spaladiumu - dosta nervoza i ponešto pogrešaka u ranoj fazi utakmice, a nakon toga demonstriranje klase i odvođenje utakmice u mirnije vode.

Francuzi, koje s klupe u ulozi pomoćnika izbornika Floriana Bruzza uspješno vodi naš Vjekoslav Kobešćak, nakratko su utišali publiku otišavši na dva razlike (2:4), ali naši reprezentativci u tom razdoblju nisu gubili glavu, sukladno onome što im je na sastanku uoči utakmice rekao izbornik Tucak.

Bijač slomio Francuze, a u dušu poznaje Grke

Peterac koji je Marko Bijač obranio prvi vodstvu naše reprezentacije potpuno je demoralizirao Francuze, a ujedno i dao ogroman podstrek Barakudama da pokažu da je Hrvatska ipak još uvijek kvalitativni razred iznad Francuske, bez obzira na sve očitiji napredak naših sinoćnjih suparnika.

Francuska je arhivirana, slijedi Grčka - reprezentacija koja je još kvalitetnija i s kojom naši reprezentativci trebaju izravnati neke ne tako davne dugove.

Početkom ljeta na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Grci su u utakmici za brončanu medalju bili bolji od Barakuda (9:7), a na istom natjecanju su ove dvije reprezentacije odmjerile snage i u grupi u Debrecenu, gdje je završilo bez pobjednika (8:8).

Zbog tog poraza u borbi za broncu Marko Bijač je sinoć rekao da je Grčka blagi favorit i u predstojećem srazu u Splitu. Ostavio je dojam sportaša koji ne pili naopako nego zaista misli to što govori, tim više što brani u Grčkoj, za Olympiacos.

Hrvatska dvaput ovog ljeta nije dobila Grčku

Da se ne igramo kladioničarskih prognoza, treba naglasiti ono što je nedvojbeno, a to je da je Grčka jedna zbilja sjajna reprezentacija, s puno mladih igrača koji će još godinama igrati za nacionalnu selekciju i sigurno će s vremenom biti sve bolji. Lani su na Olimpijskim igrama stigli do finala gdje su izgubili od Srbije, ove godine su uzeli i svjetsku broncu.

No, isto tako, ta Grčka je na ovom turniru u Splitu u onoj prvoj utakmici protiv Francuske pokazala da je i ona ranjiva. Spašavali su u posljednjih 15-ak sekundi i taj jedan bod, braneći se od zadnjeg francuskog napada.

Spaladium Arena u petak bi trebala biti još ispunjenija nego li u ove dosadašnje dvije utakmice, kao dodatni motiv Barakudama za osvetu Grcima koji su im napravili puno problema u Mađarskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider