Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Austrijanac iznenadio

Kombinacija Wengen: Trijumf Mayera, Zubčić otpao zbog viroze

Austrijski skijaš Matthias Mayer pobijedio je na alpskoj kombinaciji za Svjetski kup u švicarskom Wengenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski skijaš Matthias Mayer pobijedio je na alpskoj kombinaciji za Svjetski kup u švicarskom Wengenu, dok se jedini hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Filip Zubčić nije pojavio na startu spusta zbog viroze.

Mayer je iznenadio, bio je najbrži u kombinacijskom spustu, pa je u slalomu startao kao prvi i postavio vrijeme koje nitko nije uspio dostići. Mayeru je to prvo postolje u kombinaciji u karijeri i peta pobjeda ukupno.

Iza Mayera je samo sedam stotinki zaostao favorit Francuz Alexis Pinturault, dok je treće mjesto osvojio njegov sunarodnjak Victor Muffat-Jeandet (+0.67).

Pinturault vodi u poretku kombinacije sa 180 bodova ispred Norvežanina Kildea (112) i Švicarca Meillarda (110). U ukupnom poretku je Pinturault (613) preuzeo vodstvo sa samo dva boda više od Norvežanina Henrika Kristoferrsena, dok je treći Kilde (551).

Zubčić je trebao startati kao 29. u spustu, ali se nije pojavio na startu zbog viroze, koja ga muči još iz Adelbodena. S obzirom na to da je u nedjelju slalom, u stožeru su odlučili da Zubčić ipak propusti kombinaciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider