Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Koje su prednosti ljepšeg spola: Muškarci, čuvajte se pokerašica!

Unatoč uvriježenom mišljenju da je poker muška igra, svjetski turniri sve više okupljaju i ženske igrače koje nerijetko i pobjeđuju umišljene pokeraše. Zašto?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Žene, naime, imaju nekoliko prednosti pred muškarcima kada je riječ o pokeru. S obzirom da se radi o igri gdje ne treba mjeriti fizičku snagu već je najbitnija psihološka pripremljenost, žene su ravnopravne muškarcima. Često puta se pokazalo da su žene fokusiranije na igru te da manje dopuštaju okolini da utječe na njihove strategije.

Podcjenjivanje od strane muškaraca moramo znati iskoristiti i okrenuti u svoju prednost

Jedna od prednosti pokerašica je i upravo ta što ih muške kolege uglavnom podcjenjuju te s njima, kao lošijim protivnicama, igraju 'nježnije'.

U to se uvjerila i jedna od najuspješnijih svjetskih pokerašica i članica profesionalne ekipe Team PokerStars Pro, Vanessa Rousso:

'Ako za stolom igraju muškarci i žene, muškarce je gotovo uvijek lakše pobijediti jer su jednostavniji i većinu vremena, zapravo, samo koketiraju sa ženama. Podcjenjivanje od strane muškaraca moramo znati iskoristiti i okrenuti u svoju prednost.'

Žene imaju biološku prednost

Da sve više žena igra poker i da je njihova glavna prednost 'brzo čitanje' protivnika, pokazalo je i istraživanje Instituta Future Laboratory i najveće online poker sobe na svijetu, PokerStarsa. To pripisuju ženskom 'šestom čulu'.

Uspjeh žena u pokeru objašnjavaju i njihovim biološkim karakteristikama. Žene, naime, ravnomjernije koriste lijevu i desnu polovicu mozga, što im daje veću sposobnost prebacivanja između zadataka. A to znači da u pokeru efikasnije koriste intuiciju u kombinaciji s naučenim vještinama.

Stoga, žena ste i želite potvrditi što je napisano? Ili pak muškarac kojeg je članak samo potaknuo da obrani muški rod? U svakom slučaju, postanite i sami dio online pokeraškog tima te besplatno igrajte poker na www.pokerstars.net.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider