Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakav velemajstor

Duvnjak herojski povukao Kiel u finale Lige prvaka: Zaigrao u mukama i prelomio dramu

Duvnjak će u finalu Lige prvaka igrati protiv Luke Cindrića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

finalu završnog turnira rukometne Lige prvaka u utorak u Kolnu igrat će Barcelona i THW Kiel. Bit će to okršaj Luke Cindrića s jedne i Domagoja Duvnjaka s druge strane.

THW Kiel je izborio finale pobijedivši nakon produžetaka mađarski Veszprem sa 36-35, dok je Barcelona porazila PSG s 37:32.

Domagoj Duvnjak bio je među najzaslužnijima za pobjedu. Bilo je pitanje u kakvom će stanju istrčati jer je nedavno prebolio koronavirus, ali on je herojski odigrao i povukao svoju momčad do pobjede.

Duvnjak je zabio četiri gola i odigrao sjajnu obranu u svom stilu. Kao istureni igrač bio je noćna mora za Mađare, koji su se vratili iz ponora i deficita od -7.

''Kako ću sada izdržati ovaj final four stvarno ne znam. Ne želim tražiti nekakve alibije, final four je san svakog sportaša i ja se nadam da će me zdravlje poslužiti i da ću izdržati dvije utakmice'', izjavio je Duvnjak uoči utakmice.

Drama nad dramama u drugom polufinalu

"Za nas sportaše pauza od 14 dana baci te totalno unatrag. Ja sam ne znam kakav ću biti. Na treningu se osjećam u redu, ali trening nije isto kao utakmica. Nakon povratka sam imao problema s kondicijom, nakon deset minuta trčanja sam rekao da ne mogu više, da je dosta. Nije ugodno, neću reći da sam na nuli, ali bacilo me unatrag'', dodao je.

gol expired Sjajni Cindrić među najboljima: Barca razbila PSG i izborila finale Lige prvaka divider

Kiel je daleko bolje ušao u susret i cijelo prvo poluvrijeme njemački sastav je bio u prednosti. U jednom trenutku Domagoj Duvnjak i društvo su imali čak sedam golova prednosti (17:10), a Mađari su do poluvremena smanjili na pet razlike (18:13). Nijemci su u 36. minuti imali +6 (22:16) i tada upali u "crnu rupu" tijekom koje je Veszprem nevjerojatnom serijom 12:2 stigao do vodstva 28:24.

Kiel se uspio pribrati i uzvratiti serijom 5:0 stigavši do nove prednosti (29:28). U posljednje dvije minute ušlo se u egalu, 29:29. Mađari nisu iskoristili svoj napad, a Kiel je imao posljednjih 30 sekundi za pobjedu. No, Rodrigo Corrales je obranio udarac Mihe Zarabeca i susret je otišao u produžetak.

Barcelona lovi deseti, Kiel peti naslov

U dodatnih 2x5 minuta gledali smo novu dramu. Veszprem je nakon prvog produžetka imao dva gola prednosti (34:32), no Kiel je na otvaranju druge dionice uspio izjednačiti na 34:34, a zatim i povesti na 35:34 dvije minute prije kraja. Veszprem je izjednačio na 35:35, a presudni gol zabio je Ekberg. Mađari su imali dovoljno vremena za izjednačenje, ali nisu uspjeli.

Kod Kiela najefikasniji su bili Hendrik Pekeler s osam, Niclas Ekberg sa sedam, te Sander Sagosen s pet golova, dok je Duvnjak zabio četiri gola iz šest pokušaja.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vuko Borozan i Gašper Marguč sa po sedam golova. Nažalost, Manuel Štrlek nije igrao za mađarski sastav zbog ozljede skočnog zgloba.

U drugom susretu nije bilo toliko drame i Barcelone je daleko lakše stigla do trijumfa.

Barceloni je to peto finale otkako je EHF uveo završni turnir 2010. godine, te 14. ukupno u elitnom rukometnom natjecanju, a u utorak će loviti deseti naslov prvaka Europe. Kielu će to biti osmo finale, a do sada je četiri puta osvojio europsku krunu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider