Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo, Kiara!

Inspirativna priča: Naša najbolja vaterpolistica ujedno je i liječnica, evo kako izgleda njezin dan

Donosimo vam priču o jednoj od najboljih domaćih vaterpolistica - mladoj Zagrepčanki Kiari Brnetić. Osim što je izvrsna u svom sportu, Kiara istovremeno gradi karijeru liječnice. U njenom kalendaru nema praznog hoda, a dan s Kiarom proveo je naš Ivan Forjan.

Ustajanje u 5:30, dolazak na posao u 7:00 i tako svakog dana. Jutra mlade liječnice i vaterpolske reprezentativke Kiare Brnetić rijetko kad prolaze bez stresa. Hitni prijem Opće bolnice u Zaboku radno je mjesto ove 25-godišnje Zagrepčanke.

"Saznajemo koji su sve pacijenti bili tu preko noći, koji su ostali, koji su otišli. najstresnija situacija je bila nedavno kad smo morali reanimirati jednu pacijenticu, prestalo joj je srce kucati, to je bilo prvi put da to vidim uživo", izjavila je za Dnevnik Nove TV Kiara.

Htjela bi specijalizirati kirurgiju, ali bit će vremena za to kad vaterpolo više ne bude u fokusu. Znanja iz ordinacije zato jako dobro dođu i na bazenu.

"Protivnici jednoj je pukla arkada, i sudac je zaustavio igru, mene je izvadio iz vode da pogledam što se to događa da vidim je li to sve u redu tako da sam tada bila i doktor i igrač u isto vrijeme", prisjetila se ova liječnica i vaterpolistica.

U 18 sati za Kiaru počinje drugi dio dana. Onaj koji, kako kaže, radi iz čiste ljubavi. Naša najbolja vaterpolistica članica je zagrebačke Mladosti.

Preko tjedna treninzi i posao, vikendom utakmice. O slobodnom vremenu zato nismo ni pitali. Najveća želja? A, naravno - Olimpijske igre.

Bilo kao Barakudica, bilo kao liječnica - Kiara, pridružujemo se željama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider