Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kauboji u velikim problemima uoči otvaranja EP-a!

Nove nedaće pogodile su hrvatsku rukometnu reprezentaciju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pozicija lijevog vanjskog prije priprema za EP u Austriji bila je naša najjača pozicija s Laskovićem i Valčićem kao udarnim iglama. No, Makarska je sve okrenula naopako. Lac je razrezao ruku u noćnom provodu i slavlju zbog rođenja sina, a Tonči Valčić ozlijedio se na samom kraju priprema. Novi je to udarac za pomlađenu hrvatsku reprezentaciju.

Lac je razrezao ruku u noćnom provodu i slavlju zbog rođenja sina, a Tonči Valčić ozlijedio se na samom kraju priprema

Podsjetimo, savez i izbornik odlučili su pomladiti Kauboje kao dio kampanje za OI u Londonu 2012. Tako ove godine u dresu Hrvatske nećemo gledati legendarnog kapetana Metličića, Sulića, Šprema, Dominikovića, Špoljarića, Loserta i druge, no zato je tu cijela plejada mladih nada predvođena Duvnjakom, Gojunom, Kopljarom, Marićem, Štrlekom

Njima su trebali pomoći naši najbolji igrači, no dvojica 'učitelja' su se ozlijedila. Njihove igre na EP-u su upitne. Možda pomognu u drugom krugu, a možda Lacković već u drugoj ili trećoj utakmici. Kako bilo da bilo, protiv Norveške će istrčati jedna mlada Hrvatska koju će predvoditi Balić i Vori kao najiskusniji.

Poziciju lijevog vanjskog trebali bi preuzeti Vuković i Duvnjak, a tu je i Bičanić. Zamjene imamo, no topovski udarac Lackovića itekako će nedostajati. Kao i vrijedni golovi i igra u obrani Tončija Valčiča, dobrog duha ove reprezentacije.

'Nikad ga dosad nisam vidio ovako motiviranog. Zbog toga mi je najviše žao Valčića. Svojim je zalaganjem dao veliki primjer mlađima koji ne smiju biti manje borbeni od njega', rekao je izbornik Červar.

Može li Hrvatska po prvi puta do europskog zlata? Teško je na odgovoriti, no to ne smije biti imperativ, jer od sutra ćemo vidjeti jednu novu Hrvatsku pred kojom je najteže rukometno natjecanje, ali i velika budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider