Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraj jedne tradicije?

Katar dodaje gas: Žele domaćinstvo Svjetskog prvenstva u sve popularnijem sportu

Katar je prošle godine bio domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva, a 2027. godine bit će i domaćin Svjetskog prvenstva za košarkaše.

Katar (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Premda se Svjetsko prvenstvo u snookeru već 46 godina održava u Sheffieldu, u utrku za organizaciju uključio se i Katar.

Sadašnji ugovor Matchrooma, koji vodi natjecanje, i gradskih vlasti Sheffielda završava 2027. godine, a organizaciju SP-a žele preuzeti Katarci.

Katar je prošle godine bio domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva, a 2027. godine bit će i domaćin Svjetskog prvenstva za košarkaše. Katarci sada žele i organizaciju SP-a koje se od 1977. održava u Sheffieldu u Crucible Theatru.

Igrači i navijači podjednako vole atmosferu, povijest i tradiciju dvorane kapaciteta 980 mjesta, no organizatori smatraju kako je dvorana premala.

Eddie Hearn, osnvač Matchroom Sporta, uvijek je tvrdio da turnir nikada neće napustiti Sheffield dok je on na čelu. Međutim, njegov sin Eddie ima drugačiju viziju sporta.

"Navijač sam Sheffielda, želim ostati ovdje. Ali to možda nije moja odluka. Ja sam predsjednik bez izvršne vlasti," kazao je Eddie Hearn za Daily Telegraph.

Dodao je kako njegov sin 'nije obožavatelj snookera', ali je 'fokusiran na globalni rast'.

"Tko zna što će se dogoditi. Rekao sam Sheffieldu što moraju učiniti. Imaju četiri do pet godina," dodao je otkrivši kako su Katarci pokazali veliki interes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider