Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno Lokosice

Hrvatske rukometašice idu po novi trofej: Sutra ih čeka prva utakmica finala

Prva utakmica finala EHF kupa na rasporedu je u subotu, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetanica i najveća zvijezda rukometašica Málage, Soledad López Jiménez, rekla je u petak kako je njena momčad uzbuđena zbog subotnjeg finala EHF Europskog kupa protiv zagrebačke Lokomotive jer je to "povijesna utakmica za čitavu pokrajinu Andaluziju".

"U momčadi vlada ogromno uzbuđenje i velika želja za pobjedom. Ovo finale je nagrada klubu za naporan rad tijekom dugih godina. Mnogi zaposlenici i igračice davali su 100 posto od sebe prethodnih godina da bi smo mi danas bile u finalu", rekla je kapetanica poznata pod nadimkom "Sole" u razgovoru za Hinu.

Málaga u subotu u 19 sati dočekuje Lokomotivu u prvoj finalnoj utakmici EHF Europskog kupa, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

"S puno emocija proživljavamo ove povijesne trenutke. Ovo je nešto posebno ne samo za rukomet u Málagi, nego u čitavoj pokrajini Andaluziji", istaknula je Sole, rođena prije 29 godina u Málagi, primorskom gradu na jugu Španjolske.

Lokomotiva je već osvajala EHF kup

Rukometašice Málage su prvi put izašle u neko europsko natjecanje 2017. godine stigavši do četvrtfinala EHF Europskog kupa. Iduće godine su također ispale u četvrtfinalu. Lokomotiva je, pak, 2017. osvojila to natjecanje, a ima i naslov pobjednica EHF kupa iz 1991. godine.

gol expired Saznali smo kako je Modrićev dres završio među rukometašima: Legenda hrvatskog rukometa imala je samo jednu želju divider

"Bit će ovo teška utakmica jer znamo kako je dobra Lokomotiva. Puna je iskusnih igračica visoke razine", istaknula je Sole, koja igra na poziciji lijevog krila.

"Svjesne smo da ćemo morati odigrati ozbiljno svih 60 minuta, u svim aspektima igre, kako bi smo ostvarile dobar rezultat", dodala je.

Težak posao na putu do finala

Málaga je na putu do finala svladala islandski Valur, austrijski Neustadt, srpski Niš, grčki PAOK pa u polufinalu poznanika iz španjolskog prvenstva Atlético Guardés. U sjevernoj pokrajini Galiciji pobijedila je 23:18 a, u svojoj Málagi 21-19.

Lokomotiva je istovremeno do finala došla eliminiravši talijanske ekipe Mestrino i Jomi Salerno pa češku Slaviju Prag.

Kroz polufinale je prošla bez borbe jer suparnice iz turskog Yalikavaksportsa zbog izolacije igračica uslijed zaraze koronavirusom nisu mogle doputovati u Zagreb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider