Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
propuštena prilika

Kakva šteta! Ivan Huklek izgubio u meču za broncu, ona ide u Srbiju

Ivan Huklek bio je blizu medalje, ali nije uspio.

Ivan Huklek (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Hrvatski hrvački reprezentativac, 24-godišnji Ivan Huklek nije uspio osvojiti brončanu medalju na Igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kg, gdje ga je u borbi za odličje sa 6:1 pobijedio naturalizirani srbijanski reprezentativac Zurab Datunašvili.

Trostruki i aktualni europski prvak, 30-godišnji naturalizirani Gruzijac Zurab Datunašvili, koji je od 2019. počeo hrvati pod srpskom zastavom, već je nakon minutu i pol u prvoj rundi stekao prednost od 6:0. Srbijanski reprezentativac iz kontranapada je doveo Hukleka u parter i izveo tri uzastopna bacanja za dva boda.

Huklek je u drugoj rundi uspio zaraditi samo jedan bod na pasivnost Datunašvilija, a kad je dobio priliku za borbu u parteru, nije uspio podignuti i baciti suparnika.

Huklek je bio drugi hrvač koji je pod hrvatskom zastavom dobio priliku boriti se za olimpijsko odličje, ali je i on, poput Bože Starčevića u Rio de Janeiru 2016., izgubio borbu za brončanu medalju.

Datunašviliju je ovo bio treći nastup na olimpijskim igrama, a prvi put je došao do odličja. Kad je hrvao za rodnu Gruziju, osvojio je sedmo mjesto 2012. u Londonu u kategoriji do 74 kg, a 2016. u Rio de Janeiru bio je 18. u kategoriji do 75 kg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider