Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uz njih su svi

Jugaši i Dubrovčani digli se na noge: Ne žele igrati na bazenu koji nosi ime zapovjednika zloglasnog logora!

Burno na krajnjem jugu! Došlo je do spora između vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje i kluba Primorac iz Kotora, i to oko lokacija za odigravanje utakmica. Dubrovčani su odbili na kotorski bazen zbog njegova imena, a zauzvrat su dobili – ucjenu.

Dubrovački vaterpolisti ne žele igrati u Kotoru dok tamošnji gradski bazen nosi ime Zorana Gopčevića, zapovjednika straže u nekadašnjem logoru Morinj. Iz kotorskog kluba Primorac na to su odgovorili zahtjevom da se onda ni utakmice u Hrvatskoj ne igraju na klupskim bazenima, već na neutralnom terenu.

Uslijedila je reakcija Dubrovčana:

"Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje neće igrati domaće utakmice protiv kotorskog Primorca u sklopu Regionalne vaterpolo lige na 'neutralnom' bazenu te domaćini možemo biti jedino na svom bazenu u Dubrovniku, u Gružu."

Na cijelu priču očitovali su se i iz Hrvatskog društva logoraša. Poručili su kako su zgroženi pokušajem ucjene crnogorskog kluba, ali i kako osuđuju pokušaj prodaje kluba za Judine škude.

"Moje je osobno mišljenje, osoba koja je bila zapovjednik straže u logoru Morinj, gdje smo izgubili pet života, gdje je bilo 312 osoba iz Dubrovačko-neretvanske županije, gdje smo preživjeli holokaust, gdje smo patili, lili krv i suze i da se po zapovjedniku straže da ime tom bazenu. Ja nemam ništa protiv sporta, ali zamislite da dođete u Berlin igrati protiv Spandaua i zove se bazen Adolfa Hitlera. To je nama tako", istaknuo je Zdenko Bulić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša koncentracijskih logora Dubrovnik.

Oglasio se i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Kaže, odnosi dviju zemalja zbog ovoga, ali i deklaracije o Jasenovcu, ozbiljno su narušeni.

"To nije dobro jer to su naši susjedi, čak naši partneri u NATO-u, no mi moramo čuvati dignitete Domovinskog rata, branitelja, žrtava, posebno logoraša u Morinju."

Inače, situacija se ne odnosi samo na VK Jug već i na sve ostale hrvatske klubove.

"Raduje me ako je Jug donio odluku da neće igrati na tom bazenu, ali pozivam i druge klubove i vaterpolske saveze da donesu istu odluku. Nema mjesta igranju pod krovom tog bazena. To je stajalište nas udruge logoraša. Kratko i jasno – ako nemaju zube, neka pokažu srce, malo pijeteta prema žrtvama logora Morinj", apelira Bulić.

Upit smo poslali i crnogorskom klubu Primorac, no njihov komentar do zaključenja priloga nismo zaprimili. Iz Hrvatskog vaterpolskog saveza tvrdili su kako bi pristanak na uvjet Crnogoraca bio jedini način za ostanak u Regionalnoj ligi, stoga ostaje pitanje što ova nova odluka Juga nosi za budućnost kluba.
 

Kylian Mbappe Gadan razvod: Mbappe vodi bivši klub na sud zbog neplaćenih bonusa, svota je astronomska divider

Dinamovi suparnici u Ligi prvaka Superračunalo prognoziralo Ligu prvaka: Evo tko je glavni favorit i kako stoji Dinamo divider

Ilija Yefimchyk Preminuo "najstrašniji" bodybuilder na svijetu nakon fatalnog srčanog udara u 36. godini života divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook