Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Joško Vlašić žestoko napao HOO: 'Falsificirate rezultate!'

Otac naše najbolje sportašice ljut je na Hrvatski olimpijski odbor…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlašić je revoltiran činjenicom što je Ante Kostelić proglašen za najboljeg trenera u 2010. godini. Otvoreno pismo donosimo vam u cjelosti, a Vlašić ga je poslao HOO-u 'umjesto čestitke za Novu godinu'.

>> Blanka proglašena najboljom sportašicom svijeta ispred Vonn i Clijsters

>> Koji su hrvatski sportaši obilježili proteklo desetljeće?

''Na žalost nas direktnih proizvođača HOO ponovno radi propuste, te mi je ovogodišnje okupljanje u Lisinskom na Velikom danu hrvatskog športa izgledalo jedna velika blamaža, lobiranje i natezanje prema sverama interesa.

Okupljanje u Lisinskom na Velikom danu hrvatskog športa izgledalo je kao jedna velika blamaža, lobiranje i natezanje prema sverama interesa

Neću sada o izmišljanju nove kategorije da bi sjajni vaterpolisti bili najbolji tim, spram briljantnog četverca na pariće. O tome ste mogli čitati u dnevnim novinama, niti ću o smješnim usporedbama spotaša iz slatkovosnog i morskog udičarenja s jedne strane i atletike, plivanja, sportske gimnastike, nogometa,košarke i dr…na drugu stranu.

Zašto se onda čuditi da je Vlada za 50% srezala nagrade za vrhunska dostignuća jer su ona devalvirana navalom zlatnih odličja kojekakvih „berača šparoga“, koji afirmiraju Hrvatsku manje od „Prometovog“ autobusa na liniji Lora-Lovrinac.

Ako vi ne možete ponuditi pravedno rješenje Vladi onda morate to dopustiti da učini netko drugi. Želio bih se osvrnuti na brošuru HOO izdanoj povodom ovogodišnjeg Velikog dana hrvatskog športa. U njoj u konkurenciji najboljeg trenera navedeni su rezultati:

1.Ante Kostelić-alpsko skijanje
ZOI (Zimske olimpijske igre) 2.mjesto,superkombinacija-Vancouver, Kanada
ZOI (Zimske olimpijske igre) 2.mjesto, slalom-Vancouver,Kanada
SK (Svjetski kup) dva 1.mjesta, jedno 2.mjesto i dva 3.mjesta
SK (Svjetski kup) 3.mjesto-ukupni poredak

2. Joško Vlašić-Bojan Marinović-atletika
SP (Svjetsko prvenstvo) 1.mjesto.Doha
EP (Europsko prvenstvo) 1.mjesto –Barcelona
Proglašena najboljom atletičarkom Europe u 2010.
Proglašena za najboljom atletičarkom svijeta u 2010.

''Ne kažem da bi komisija promijenila mišljenje, i stavila nas ispred Gipsa, ali me čudi zašto tu nisu navedena naša ostala vrhunska dostignuća u 2010.:

- IK (Interkontzinentalni kup) 1.mjesto - Split /Najveće globalno natjecanje IAAF-a u 2010./
- DL (Dijamantna liga) –Pobjednica-Sedam pobjeda od sedam nastupa /Natjecanja koja su pandam Svjetskom kupu u skijanju/
- Od 20 internacionalnih nastupa 18 prvih mjesta i 2 druga /Za razliku od drugih, vijest je kada Blanka zauzme drugo mjesto/
Najbolji rezultat na svijetu u 2010.

Dragi moj HOO-e nemojte falsificirati rezultate najboljeg hrvatskog sportaša. Ovim tekstom nije mi ni na kraj pameti umanjivati genijalnost Ante Kostelića već ukazati na probleme hrvatskog sporta o kojima mnogi misle i pričaju ali se boje iznijeti.

Usput da se ne zaboravi, po novinskim agencijama Blanka je treći sportaš Europe, a prva sportašica Starog kontinenta. Na žalost među petnaest nema više ni jednog sportaša iz Lijepe naše. A najnovije, svjetske novinske agencije proglasili su je i za najboljom svjetskom sportašicom u 2010.

Pa neka vam je, ipak sretna i pametnija, Nova Godina.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider