Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kalkulacije

Srbija razbila Australiju: Hrvatski vaterpolisti još mogu biti prvi u skupini, ali mogu i proći izgube li obje utakmice

Jedino Španjolci su zasad osigurali četvrtfinale. Evo što Hrvatskoj treba za plasman među osam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti iskupili su se djelomično za poraz od Australije 13:8 na Olimpijskim igrama, današnjom identičnom pobjedom protiv Crne Gore, dramatično si olakšali situaciju u skupini, međutim još ništa nije gotovo. Za prolaz mora dobiti jednu od zadnje dvije utakmice, ali postoji scenariji u kojem bi mogli proći uz dva poraza.

Srbija je u kasnijem terminu pregazila Australiju 14:8, ostavila Crnu Goru u igri za četvrtfinale i djelomično pomogla Hrvatskoj jer smo poslije tri odigrane utakmice ponovo preskočili Klokane na tablici. Barakude sad trebaju ostati iznad Australaca ili naših današnjih suparnika, koji će u zadnja dva kola igrati oboje protiv Kazahstana te prvi još sa Španjolskom, a drugi sa Srbijom.

gol expired Tucak otkrio što je zagrmio Barakudama: "Mi bismo ovdje poginuli da je trebalo. Idemo se sad spremiti za Srbiju!" divider

Nijedna reprezentacija izuzev Španjolske još nema sigurno četvrtfinale u našoj skupini u vaterpolskom turniru, a Barakude će proći sigurno dobiju li jednu od preostale dvije utakmice. Međutim, unatoč jednom lošem danu još mogu biti i prvi u skupini, odnosno mogu proći uz oba poraza u preostalim susretima u skupini protiv Srbije i Španjolske.

Hrvatskoj će to poći za rukom ako Australija u posljednja dva kola ne uzme više od boda ili ako Crna Gora uzme najviše dva, Naravno, Hrvatska i dalje ima velike šanse i za bolji plasman. Pobijedi li Srbiju i Španjolsku, sigurno će biti prva u skupini. U slučaju pobjede protiv Srbije i poraza od Španjolske, najvjerojatnije će završiti kao druga u skupini.

Tad Crna Gora ne bi mogla preskočiti Hrvatsku, zbog slabijeg međusobnog omjera. Ako Hrvatska, Australija i Crna Gora završe na jednakom broju bodova, zatvorit će se krug te tri reprezentacije u kojem Barakude imaju najbolju gol razliku.

Hrvatska - Crna Gora Hrvatska razbila Crnu Goru i najavila da može daleko u Tokiju, slijedi derbi sa Srbijom divider

U drugoj skupini također je vrlo komplicirana situacija pa je nezahvalno prognozirati što bi to drugo mjesto donijelo u nastavku turnira. Podsjećamo, među osam najbolji otići će četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider