Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vincenzo nibali na hvaru

Biciklistička elita stigla u Hrvatsku: U jednoj od najboljih momčadi svijeta konce drže – Hrvati

Nije neka novost da Hvar oduševljava strance, pa čak i onu najzahtjevniju klijentelu. Jedan od rijetkih koji je osvojio Tour de France, Vueltu i Giro d'Italiju, Vincenzo Nibali, gušta na jednom od naših najljepših otoka.

Momčad Meride na Hvaru

Na Hvar je ponovno došla jedna od najboljih biciklističkih momčadi današnjice Bahrain Merida Team predvođena velikim Vincenzom Nibalijem

Ova družina vrijedi 20 milijuna eura, a od iduće sezone udružuje snage i sa zaštitnim znakom Formule 1, McLarenom. U skupocjenoj mašineriji konce pak drže brojni Hrvati.

"Zadovoljstvo je biti ovdje drugu godinu zaredom. Ove je godine još lakše i bolje. Organizacija je bolja. Hvar je prekrasan. Najavili su kišu ovih dana, ali nama to nije problem, trenirat ćemo svakako", rekao je Nibali.

Nibalijeva momčad za iduću sezonu dobiva i veliko pojačanje.

"Zadovoljstvo je biti ovdje u Hrvatskoj i lansirati naše partnerstvo sa Bahrein Meridom. Iduće godine radimo miks Formule 1 i biciklizma kojeg ćemo razviti kroz McLaren tehnologije", otkrio je John Allert, glavni direktor marketinga u McLarenu.

U cijeloj priči prste imaju i Hrvati, kojih ima šest u Bahrain Meridi.

Kada se ugase reflektori i glamur, iza biciklista stoji velika mašinerija.

"Imamo tu tuš-kabine nakon utrke, Wi-Fi, tehnologiju, priključke, siceve posebno dizajnirane za svakog vozača", rekao je Juraj Ugrinović, vozač momčadskog autobusa.

"Evo, kuhamo kolač od riže koji im vraća energiju i potreban je za oporavak. Istodobno i robu peremo", rekla je fizioterapeutkinja Marina Boduljak.

* Imaju šesdesetak kilograma, ali puno jedu?

"Da, tako je, troše puno energije na oporoavak, oko 3000 – 5000 kalorija nakon utrke", otkriva Marina.

* Koliko dnevno vi radite?

"Od 8, nekad i ranije, pa dok ne završimo", otkrio je Massimo Demarin, mehaničar momčadi.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Tko je nogometaš koji nije igrao protiv Dinama zbog tetovaže četničkog zločinca? Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP) +2 Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider