Na Hvar je ponovno došla jedna od najboljih biciklističkih momčadi današnjice Bahrain Merida Team predvođena velikim Vincenzom Nibalijem

Ova družina vrijedi 20 milijuna eura, a od iduće sezone udružuje snage i sa zaštitnim znakom Formule 1, McLarenom. U skupocjenoj mašineriji konce pak drže brojni Hrvati.

"Zadovoljstvo je biti ovdje drugu godinu zaredom. Ove je godine još lakše i bolje. Organizacija je bolja. Hvar je prekrasan. Najavili su kišu ovih dana, ali nama to nije problem, trenirat ćemo svakako", rekao je Nibali.

Nibalijeva momčad za iduću sezonu dobiva i veliko pojačanje.

"Zadovoljstvo je biti ovdje u Hrvatskoj i lansirati naše partnerstvo sa Bahrein Meridom. Iduće godine radimo miks Formule 1 i biciklizma kojeg ćemo razviti kroz McLaren tehnologije", otkrio je John Allert, glavni direktor marketinga u McLarenu.

U cijeloj priči prste imaju i Hrvati, kojih ima šest u Bahrain Meridi.

Kada se ugase reflektori i glamur, iza biciklista stoji velika mašinerija.

"Imamo tu tuš-kabine nakon utrke, Wi-Fi, tehnologiju, priključke, siceve posebno dizajnirane za svakog vozača", rekao je Juraj Ugrinović, vozač momčadskog autobusa.

"Evo, kuhamo kolač od riže koji im vraća energiju i potreban je za oporavak. Istodobno i robu peremo", rekla je fizioterapeutkinja Marina Boduljak.

* Imaju šesdesetak kilograma, ali puno jedu?

"Da, tako je, troše puno energije na oporoavak, oko 3000 – 5000 kalorija nakon utrke", otkriva Marina.

* Koliko dnevno vi radite?

"Od 8, nekad i ranije, pa dok ne završimo", otkrio je Massimo Demarin, mehaničar momčadi.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Tko je nogometaš koji nije igrao protiv Dinama zbog tetovaže četničkog zločinca?