Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"76 skakaonica?!"

Janica oduševljena Planicom, najavila bolju suradnju Hrvatske i Slovenije

Najbolja hrvatska sportašica u povijesti bila je gošća slovenske ministrice znanosti, obrazovanja i sporta.

Janica Kostelić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) (Foto: Sanjin Struki?/PIXSELL)

Legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić koja trenutačno obnaša dužnost državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, bila je impresionirana natjecanjem skijaša skakača na letaonici na Planici.

"Prvi put sam na Planici i bilo je jako zanimljivo. Na televiziji se ne vidi sve tako dobro. Sve skupa je impresivno kao i podatak da Slovenija ima 76 skakaonica zato nije niti čudo što je tako dobra u skijaškim skokovima," kazala je Janica koja je bila gošća slovenske ministrice znanosti obrazovanja i sporta Maje Makovec Brenčič.

Legendarna hrvatska alpinka je pohvalila naše susjede i zbog prave sportske kulture, ali i razvijene rekreacije. Delegacije Slovenije i Hrvatske razgovarale su i o produbljivanju zajedničke suradnje,

"Želimo oživjeti neke ranije projekte, produbiti zajedničku suradnju, izmjene iskustava i stručnog osoblja, te znanosti u sportu. Slovenija već ima iskustva u upravljanju Europske unije, mi ćemo preuzeti vodstvo 2020., tako da su njihova iskustva dobrodošla. Ovdje smo vidjeli kako su dobro iskoristili europske fondove za izgradnju nordijskog centra", rekla je Kostelić.

Slovenska ministrica je istaknula kako su delegacije otvorile teme koje se tiču ​​Europske unije, kako dobiti više sredstava za kvalitativni razvoj sporta i za profesionalce u sportu.

"Također, smo razgovarali i o borbi protiv nedozvoljenih sredstava. Želimo dobru suradnju sa susjednim zemljama i oživjeti natjecanja mladih na području od Alpa do Jadrana", naglasila je Maja Makovec Brenčič.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider