Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
upoznajte janu

Jana Pavalić: Ima tek 14 godina, ali o njoj ćemo slušati u godinama koje dolaze

Mlada plivačica Jana Pavalić iz Gornje Stubice ima samo 14 godina, a već ruši državne seniorske rekorde u sprintu (slobodno i leptir).

Jana Pavalić, 14-godišnja plivačica svoj je raskošan talent potvrdila i na Europskom juniorskom plivačkom prvenstvu u Rimu. Jana je u finalu utrke na 50 metara slobodno osvojila srebrnu medalju s vremenom 25.35. Brža od nje bila je samo tri godine starija Ruskinja Tatarinova.

''Iskreno sad najdraža mi je ova medalja, iskreno najdraža mi je ta medalja. Stvarno je posebna, prvo mi je europsko i mogla bi reći da mi je to najdraža medalja'', Jana Pavalić.

Jana s 14 godina drži već tri hrvatska seniorska rekorda: na 50 i 100 metara slobodno te na 50 metara dupin, a u plivanju je završila slučajno.

''Zbog školskog pregleda imala sam kao malu skoliozu i onda je preporuka bila da se bavim plivanjem i obiteljski prijatelj nam je ponudio trenera Ivicu i tako smo zapravo ušli u plivanje. Inače me nije plivanje nešto posebno zanimalo i nije da sam bila luda za plivanjem.''

Trener Ivica i Jana pokazali su se kao dobitna kombinacija. Jana, inače članica zabočkog kluba Olimp svakodnevno trenira u Tuheljskim Toplicama upravo pod paskom trenera Ivice Androića.

''Najveća tajna je u njoj. Njezin rad, njezin trud koji ulaže u to. Znači puna podrška kod kuće i u školi i to je to'', kaže trener Ivica.

Jana se sa svojih 14 godina mora itekako dobro organizirati da bi sve u njezinom danu moglo dobro odraditi.

''Ujutro normalan dan, odem u školu, nakon škole oko 14 sati malo odmorim, riješim školu do 18 i onda trening od 18 do 20 ,još ako imam suhi onda su tri sata.''

Nema nikada popusta?

''Nema, nema.''

Upravo zato što popusta nema, Jana ima velike planove. San svakog sportaša su, kaže, Olimpijske igre.

''Planiram isplivati normu na 100 slobodno, 100 delfin i 50 kraul. Jer tu imam najviše šansi, to su moje discipline. Nažalost, delfin nije olimpijska disciplina, tako da to mi je šteta, ali da Olimpijske su mi cilj za tri godine.''

Za tri godine Jani će biti 17, a Igre u Parizu veliki su izazov. Do tada će je još puno kilometara pred njom, ali i njezinim roditeljima koji je svakodnevno iz Gornje Stubice voze na treninge u Tuheljske toplice.

Trener Androić Janu pak za četiri godine vidi u Americi.

''Neću ići s njom u Ameriku, ali ću se potruditi da dođe na najbolje sveučilište koje joj može pomoći da pruži rezultat više.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider