Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SUTRA PROTIV GRUZIJE

Izbornik Tucak pred osminu finala Svjetskog prvenstva: "Odigrali smo vrlo dobro, sad kreće ono pravo"

Ivica Tucak i Luka Bukić najavili su osminu finala Svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Gruzije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak smatra da su njegovi igrači dobro odigrali grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, ali ističe da ih tek sada čeka pravi izazov.

"Završila je faza natjecanja u grupi u kojoj smo zauzeli drugo mjesto. Moglo je biti bolje, na žalost nismo mogli više od toga što smo mi napravili, nismo mogli utjecati na rezultat susreta Grčka-Japan. Mi smo odradili svoj maksimum, odigrali smo vrlo dobru grupnu fazu, ne može se reći fenomenalno jer je u sve tri utakmice bio jedan pad. Sad moramo inzistirati da to smanjimo i da se taj pad što manje reflektira na naš rezultat", rekao je Tucak dodajući kako sad njegove igrače na SP-u čekaju ozbiljnije utakmice.

"Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put. Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije. Gruzija nije bezazlen protivnik, to je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih, crnogorskih, koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe. Želim da budemo bolji i idemo korak po korak", nastavio je izbornik.

Bukić kaže kako nema mjesta za pogreške

Svjestan je da sada u drugoj fazi nema prostora za greške i reprezentativac Luka Bukić.

"Evo, završila je ta prva faza natjecanja, nismo ostvarili prvo mjesto u grupi što smo htjeli. Idemo na Gruziju. Znamo da sada kreće nokaut faza i da nema mjesta za pogreške. Svaka je utakmica najvažnija. Sutra igramo protiv te Gruzije, dobro smo se pripremili, nadam se da ćemo pobijediti i da možemo nastaviti dalje", kazao je Bukić.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je jučer u zadnjoj utakmici u skupini B pobijedila Japan 21-13, što joj je donijelo drugo mjesto. Nakon što su grupni dio natjecanja odradili u Debrecenu, hrvatski vaterpolisti su se odmah u subotu zaputili prema Budimpešti gdje u ponedjeljak u 15.30 igraju protiv Gruzije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider