Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tako ne ide

Izbornik jako ljutit nakon šoka u Rijeci: "Katastrofalno drugo poluvrijeme, promašili smo 15 zicera"

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U Rijeci su izabranice Nenada Šoštarića izgubile od Ukrajine, konačan rezultat bio je 22:23.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon neočekivanog poraza 22-23 u kvalifikacijama za EP 2022. u Rijeci protiv Ukrajine, izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić ocijenio je da su njegove izabranice odigrale katastrofalno loše drugo poluvrijeme.

"Odigrali smo katastrofalno loše drugo poluvrijeme, a u napadu smo promašili 10 ili 15 zicera. Na takav način ne možeš dobiti utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, i na početku drugog smo zaustavili dva napada. Tada smo se mogli odvojiti na pet ili šest razlike. Tu je po meni utakmica i izgubljena. Onda smo počeli promašivati, ušla je voda u uši, probali smo i sa drugim opcijama", kazao je nakon utakmice izbornik.

Hrvatice su dobro krenule, posebice u obrani. Ukrajinke su teško pronalazile rješenja protiv naše 6-0 obrane, pa je u 6. minuti vodstvo naših bilo 4-1, a nakon 12 minuta 7-2. U još nekoliko navrata hrvatske rukometašice su imale prednost od četiri gola s koliko su otišle i na odmor. No, u nastavku sasvim druga slika, Hrvatska je tek nakon 15 minuta napokon zabila prvi gol u drugom poluvremenu

"Iako nismo primili previše golova, igrali smo lošu obranu. A što reći o napadu kada u drugom poluvremenu zabiješ sedam golova. Nadam se da će cure kad su pod najvećim pritiskom djelovati najbolje i pobijediti Češku, ali za to moramo odigrati daleko kvalitetnije", dodao je Šoštarić.

Češka će biti sljedeći suparnik Hrvatskoj u nedjelju, 10. listopada, kada ćemo gostovati u Zlinu.

Kapetanica Katarina Ježić smatra da ovu utakmicu treba što prije zaboraviti i fokusirati se na Češku:

"Prvo poluvrijeme bilo je korektno u oba smjera, u obrani i u napadu. No, u drugom smo previše promašili, a i obrana nije bila na razini. Ne znam da li su nas pročitali ili smo mi jako loše odigrali. Igra s igračem više nije bila u redu i to treba popraviti. Moramo zaboraviti ovu utakmicu, gledati u budućnost i idemo na sve ili ništa. Po završetku utakmice izbornik je rekao glavu gore, idemo u Češku i moramo uzeti ta dva boda".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider