Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
OČEKUJEMO PROLAZAK GRUPE

Izbornik Perkovac najavio skupinu Eura: "Ovo je dobar ždrijeb!"

U Merkur Spiel Areni u Dusseldorfu održan je ždrijeb skupina Europskog prvenstva rukometaša 2024. godine u Njemačkoj na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija.

Goran Perkovac (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Hrvatski rukometaši igrat će u skupini B zajedno sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom, čiji dres nosi Osječanin Ante Kuduz.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila smještena u treći šešir. Tu su se još nalazile Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija i Sjeverna Makedonija, a to je značilo da s tim reprezentacijama ne možemo igrati međusobno u prvom krugu.

Bolje Španjolska nego Francuska

Kako je ranije određeno da je Njemačka u skupini A, koja se igra u Dusseldorfu i Berlinu, Hrvatska u skupini B (Manheim), Island skupina C (Munchen), Norveška skupina D (Berlin), Švedska kao branitelj naslova u skupini E (Manheim) te Danska u skupini F (Munchen), bilo je jasno da će Hrvatska dobiti Francusku ili Španjolsku od zemalja iz najjače skupine, odnosno pota.

Luka Cindrić i Manuel Štrlek Održan ždrijeb za rukometni Euro: Hrvatska s velikanom i reprezentacijom koja strašno napreduje divider

"Moram reći da mi je puno draže da je Španjolska u našoj grupi, nego Francuska, s Austrijom i Rumunjskom imamo dva protivnika koja bi po mom uvjerenju trebali dobiti. Borit ćemo se sa Španjolskom vjerojatno za prvo mjesto, ali nikako ne smijemo podcijeniti nijednog protivnika. Sve u svemu, ja sam zadovoljan," poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Goran Perkovac.

Hrvatska reprezentacija otvara EP 12. siječnja 2024. susretom protiv Španjolske. Dva dana kasnije čeka je susret protiv Austrije, dok će susret 3. kola protiv Rumunjske biti 16. siječnja. Sve tri utakmice hrvatski rukometaši će igrati u SAP Areni u Mannheimu.

Na EP-u će nastupiti 24 reprezentacije koje su podijeljene u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug koji se igra u Hamburgu i Kolnu. Križaju se skupine A, B i C, te D, E i F.

EURO 2024. će se održati od 10. do 28. siječnja iduće godine u šest njemačkih gradova.

Hrvatska reprezentacija je do sada na europskim prvenstvima osvojila tri srebra (2020, 2010, 2008) i tri bronce (2016, 2012, 1994). 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider