Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izborili plasman na SP

Horvat za Dnevnik Nove TV: "Deset godina nismo osvojili medalju? Nema imperativa, ali..."

Hrvatski rukometaši ostvarili su plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Finske 36:22 izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. koje se igra u Švedskoj i Poljskoj, a izbornik Hrvoje Horvat za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na utakmicu i budućnost reprezentacije.

"Nakon ovakve dvije utakmice trener mora biti zadovoljan, sigurno smo zakoračili prema Svjetskom prvenstvu. Ispunili smo cilj, veseli način na koji smo to napravili", kazao je izbornik koji je nakon prvog dvoboja s Finskom bio nezadovoljan obranom i tranzicijom.

"Neke stvari smo popravili, zabili smo dosta laganih golova. To je nešto na čemu trebamo ustrajati. Nemamo puno vremena za neke provjere, mislim da smo kvalitetno iskoristili ovo okupljanje".

Svjetsko prvenstvo je prilika za Horvata

Hrvatska rukometna reprezentacija nije napravila dobar rezultat na proteklom Europskom prvenstvu, ali naredno Svjetsko prvenstvo mogla bi biti dobra prilika za izbornika da pokaže svoje trenerske kvalitete.

"Ne bih rekao da je Euro bio neuspješan, već da je bio čudan. Sport je bio u drugom planu, nadam se da to neće biti slučaj na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo moći doći s najboljim sastavom i pokazati se u najboljem svjetlu", reko je Horvat.

U reprezentaciju se vratio iskusni Domagoj Duvnjak, izbornik je ponovno priključio nekoliko mladih igrača, a kada im se priključe imena poput Martinovića i Muse, Kauboji bi mogli ići po medalju na Svjetsko prvenstvo.

"Apsolutno, tražimo postolje. Lijepo je vidjeti da imamo širinu u reprezentaciji, da se mladi igrači nameću, da su puni samopouzdanja, da su sve bolji i bolji. Dosta igrača će promijeniti klubove, tako da i o tome ovisi tko će biti pozvan u reprezentaciju", kazao je pa dodao:

"Ako nas zdravlje posluži, možemo daleko":

Hrvatska već deset godina nije osvojila medalju

Izbornik ne osjeća imperativ da uzme medalju na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

"Nema tu imperativa, nitko nije tužniji od nas kada ne uđemo u borbu za medalje. To je san svakog rukometaša da stane na postolje i osvoji medalju".

Sljedeće godine će biti točno deset godina otkako je Hrvatska uzela posljednju medalju na Svjetskom prvenstvu.

"Svjesni smo toga, želimo ostvariti rezultat. Želimo razveseliti naše navijače".

Izbornika ne brine budućnost reprezentacije

Nekoliko mladih igrača se nametnulo u reprezentaciji, Glavaš i Jelinić su bili sjajni, tako da se može reći da imamo nasljednike sjajnih krila koje smo godinama gledali u dresu reprezentacije.

"Lijepo je za vidjeti da su mladi igrači poznati široj javnosti", rekao je Horvat pa dodao kako ima samo jednu želju:

"Neka samo budemo zdravi, a i na Francusku smo se već naviknuli", zaključio je izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider