Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ždrijeb za SP

Izbornik Horvat ne bježi od uloge favorita: "Hrvatska bi trebala proći dalje bez problema"

Hrvatska će igrati protiv boljeg iz dvoboja Ukrajine i Finske u kvalifikacijama za SP 2023.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši igrat će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023 sa Ukrajinom ili Finskom, odlučio je ždrijeb u Budimpešti.

Europska rukometna federacija izvukla je parove europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Švedskoj i Poljskoj od 11. do 29. siječnja iduće godine, a Hrvatska je izvukla pobjednika dvoboja Ukrajine i Finske.

„Možemo biti zadovoljni ždrijebom. Ukrajina je blagi favorit u susretu s Finskom. Vidjeli smo ih na ovom Europskom prvenstvu. Pokazali su nekoliko mladih jako talentiranih igrača. Sigurno je da će priključiti i tri do četiri najbolja koji nisu bili na europskoj smotri. Većina ima iskustvo igranja u Ligi prvaka. Finska je od skandinavskih zemalja nekako najslabija, ali bez obzira na to sigurno nije za podcijeniti. Ali, ako Hrvatska bude prava, a nemamo razloga sumnjati u to, trebala bi proći dalje bez većih problema. Tim prije što uzvratni susret igramo doma “, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Hrvatska, koja je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu osvojila sedmo mjesto, u 13. travnja prvo gostuje, a uzvrat je 20. travnja na domaćem terenu. Ukrajinu su Horvatovi izabranici pobijedili glatko na EURU u Mađarskoj.

Od ostalih parova najviše pažnje plijene eventualni susreti Slovenije i Srbije, Portugala i Nizozemske, te Austrije i Islanda.

Od europskih reprezentacija plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. već su osigurale Danska, Francuska, Španjolska i Norveška i oba domaćina turnira, te Argentina, Urugvaj, Brazil, Katar, Čile, Iran, Bahrein i Saudijska Arabija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider