Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
javljanje za dnevnik nove tv

Iz Srbije se oglasili o izgredu u Splitu, vaterpolisti opisali napad: ''Spašavao sam živu glavu''

Iz Srbije su komentirali napad na vaterpoliste, a pred mikrofone su stali i igrači.

Nemanja Marijan (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iz Beograda se za Dnevnik Novu TV javio glavni tajnik Vaterpolskog saveza Srbije Nemanja Marijan, koji je komentirao napad na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu.

"Pozdravljam osudu hrvatskih institucija, nadam se da će počinitelji biti strogo kažnjeno. Moramo zajedno raditi na iskorjenjivanju ovakvih stvari, ovo su zlodjela kojima nije mjesto nigdje, pogotovo na sportskim borilištima."

Crvena Zvezda 23. veljače ponovno treba igrati u Splitu, a dubrovački Jug u Beogradu protiv Partizana. Bojite li se neugodnosti?

"Nakon ovog incidenta da, svi razmišljamo kako to organizirati. Moram reći da smo prije dva mjeseca imali utakmicu Srbija - Hrvatska u Nišu, imali smo i mali jubilej 20 godina osvajanja zlatne medalje jugoslavenske reprezentacije, bili su pozdravljeni igrači obaju reprezentacija. Što se tiče boravka u Srbiji nemam bojazan, mislim da neće ovoga put biti toga ni u Splitu, kao što sam već rekao, moramo raditi na iskorjenjivanju toga.''

Može li ovaj incident ugroziti regionalnu ligu?

"Iskreno, nisam za to, održat ćemo sastanak sa srpskim učesnicima i razgovarati o ovom problemu. Moram istaknuti da smo protekle četiri godine imali korektnu pa čak i prijateljsku suradnju, ne vjerujem da ovakve stvari mogu ugroziti ligu koja je nastala iz lijepih pobuda.

Oglasili se i vaterpolisti

Oglasili su se i vaterpolisti koji su opisali napad. Problemi su, tvrde, počeli čim su sjeli u kafić na splitskoj rivi. Prišao im je konobar, i prema njihovim riječima, zagledao se u grb i upitao što je to na majici.

''Ja sam rekao da sam vaterpolist Zvezde, da imam utakmicu i da sam došao da popiti kavu. On je rekao dobro, 'ajde pokrij to, prijeteći mi'', rekao je Aleksandro Kralj.

Pa su promijenili kafić. Pravi problemi tek su tamo počeli.

''Meni i Maksimoviću su prišli s leđa, odnosno dotrčali ne prišli, i u tom trenutku su počeli udarati što šakama, što nekim tupim predmetima.''

''Počeo sam trčati ka drugoj strani rive, ka fontani, međutim dva tri momka uopće nisu ušla na terasu, krenuli su za mnom'', rekao je Miloš Maksimović.

''Krenuli su s palicama, noževima, ne znam s čim sve. Rekli su da će ubit četnika, da skidam to sa sebe što im ja nisam dozvolio, nisam htio skinuti obilježje kluba. Počeo sam trčati da spasim živu glavu'', rekao je Kralj.

Policija privela trojicu napadača

Nožem su ga zagrebali po nozi. U strahu za život, tvrdi, uskočio je u more.

''Tada je nastao tek kaos! Počeli su me gađati raznim kamenicama, vikati da će me ubiti, zaklati, ubito četnika. Bila mi je porodica na prvom mjestu, moje dijete, moja žena, jednostavno, želio sam se samo spasiti, pod svaku cijenu'', rekao je Kralj.

Policija je privela trojicu napadača - za ostalima još tragaju.

''Dva 25-godišnjaka i jedan 23-godišnjak iz mržnje su pokušala teško tjelesno ozlijediti tri strana državljana, te iz istog razloga, dakle iz mržnje, nad 29-godišnjim stranim državljaninom počinili kazneno djelo razbojništva'', rekla je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Svi oni bi večeras trebali biti privedeni sucu Županijskog suda koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Cijeli incident osudio je i premijer Andrej Plenković.

''To je jako loše, mislim da je to nešto što mi moramo svi skupa u društvu poraditi da se takvi huliganski ispadi ne događaju'', rekao je.

A upravo su građani koji su se te subote zatekli na rivi - razočarali srpske vaterpoliste.

''Nitko nije pružio ruku, nitko nije ni pitao treba li bilo kakva pomoć'', rekao je Dušan Vasić.

''Imali smo osjećaj kao da su se svi okrenuli protiv nas, što zbog uzvika, što zbog toga što su svi snimali'', rekao je Maksimović.

Zbog svega, predsjednik Crvene zvezde proziva splitsku vlast. Tvrdi, Split je postao grad slučaj.

''To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe koje se zovu Torcida'' ,rekao je Nebojša Čović.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda predviđena je kazna zatvora od jedne do osam, a za razbojništvo tri do 12 godina zatvora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider